MedWatch

Life science bliver til virksomheder hos DTU

Antallet af iværksættervirksomheder slår rekord hos DTU, hvor blandt andet medicoteknik som diagnose og immunterapi hitter.

Aldrig før er der blevet etableret så mange nye iværksættervirksomheder på DTU, som det var tilfældet sidste år. Ifølge DTU’s hjemmeside så 54 nye virksomheder dagens lys i 2015, hvilket er tre mere end året inden.

Det er især de studerende, der har fået blod på tanden i forhold til at springe ud som iværksættere, og for første gang overgår antallet af studenteropstartsvirksomheder antallet af medarbejderopstartsvirksomheder med henholdsvis 31 og 23 nye firmaer.

"Jeg tror, at det rekordstore antal startups blandt andet skyldes, at DTU rider med på en samfundstrend, hvor det er hipt at være iværksætter. Programmer som ’Løvens Hule’ på Danmarks Radio vidner om trenden,” lyder det fra Marianne Thellersen, koncerndirektør for innovation og entreprenørskab hos DTU.

Et af de nye selskaber er life science-selskabet Siren, hvor DTU-studerende har opfundet en strømpe med indbyggede sensorer, som afhjælper fodsår hos diabetespatienter.

Og netop life science er et hit, når DTU fostrer nye virksomheder.

”Trenden inden for medarbejderstartups er blandt andet medikoteknik som diagnose og immunterapi, big data og internet-of-things, hvor flere og flere ting bliver gjort smarte eller mere ’intelligente’ ved at blive udstyret med små computere og biosensorer, der kobles sammen via internettet,” lyder det fra DTU.

Forsiden lige nu

Novo-direktør: Det kan man ikke gøre meget bedre

Et amerikansk ekspertpanel under FDA stemte onsdag så godt som enstemmigt for en godkendelse af Novo Nordisks lægemiddelhåb semaglutid. Det vakte stor glæde i selskabets hovedkvarter, hvor forskningsdirektør Mads Krogsgaard Thomsen fulgte seancen med flere hundrede kolleger.

Sydbank: Eksperter ser semaglutid som den førende GLP-1-analog

Ifølge Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen var de eksperter, som onsdag aften anbefalede en amerikansk godkendelse af Novo Nordisks lægemiddelhåb semaglutid, meget tilfredse med både effekt- og hjertekardata på midlet. Han forventer en kursstigning fra morgenstunden og en godkendelse til december.

Amerikansk Novo-rival sætter sig selv til salg

Novo Nordisks nærmeste rival på det amerikanske marked for fedmebehandling sår tvivl om sin egen overlevelse og lægger blandt andet op til, at et salg eller en fusion kan komme på tale.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier