MedWatch

Life science bliver til virksomheder hos DTU

Antallet af iværksættervirksomheder slår rekord hos DTU, hvor blandt andet medicoteknik som diagnose og immunterapi hitter.

Aldrig før er der blevet etableret så mange nye iværksættervirksomheder på DTU, som det var tilfældet sidste år. Ifølge DTU’s hjemmeside så 54 nye virksomheder dagens lys i 2015, hvilket er tre mere end året inden.

Det er især de studerende, der har fået blod på tanden i forhold til at springe ud som iværksættere, og for første gang overgår antallet af studenteropstartsvirksomheder antallet af medarbejderopstartsvirksomheder med henholdsvis 31 og 23 nye firmaer.

"Jeg tror, at det rekordstore antal startups blandt andet skyldes, at DTU rider med på en samfundstrend, hvor det er hipt at være iværksætter. Programmer som ’Løvens Hule’ på Danmarks Radio vidner om trenden,” lyder det fra Marianne Thellersen, koncerndirektør for innovation og entreprenørskab hos DTU.

Et af de nye selskaber er life science-selskabet Siren, hvor DTU-studerende har opfundet en strømpe med indbyggede sensorer, som afhjælper fodsår hos diabetespatienter.

Og netop life science er et hit, når DTU fostrer nye virksomheder.

”Trenden inden for medarbejderstartups er blandt andet medikoteknik som diagnose og immunterapi, big data og internet-of-things, hvor flere og flere ting bliver gjort smarte eller mere ’intelligente’ ved at blive udstyret med små computere og biosensorer, der kobles sammen via internettet,” lyder det fra DTU.

Forsiden lige nu

MSD's Keytruda fejler i mavekræftstudie

Immunterapien Keytruda fra amerikanske Merck/MSD har ikke kunnet overgå kemoterapi i andenlinjebehandling af patienter med kræft i mave eller spiserør. Lægemidlet blev for få måneder siden godkendt i indikationen i tredje linje.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier