MedWatch

Lille biotekselskab forbereder FDA-ansøgning på blodkræftmiddel

Et lille amerikansk biotekselskab har fremvist lovende fase 3-data på et blodkræftbehandling. Selskabet forventer at indsende en registreringsansøgning til de amerikanske sundhedsmyndigheder senere på året.

Det amerikanske biotekselskab Celator Pharmaceuticals har fremvist lovende fase 3-data for selskabets blodkræftbehandling CPX-351. Det skriver FierceBiotech.

Celators hovedkandidat er en 5:1 formulation af standardkræftbehandlingen cytarabine og daunorubicin, "ompakket" i en nanoskala leveringsplatform, som ifølge Celator kan forstærke effekten, samtidig med at man begrænser risici ved at administrere hvert lægemiddel på egen hånd.

CPX-351 er blevet testet i et fase 3-studie med 309 patienter med akut myeloid leukæmi (AML), hvor det blev testet mod standard cytarabine og daunorubicin-behandling. Her fandt man, at kombinationsbehandlingen viste en signifikant effekt på den overordnede overlevelse.

Celator har planer om at indsende en registreringsansøgning til FDA på CPX-351 senere på året.

Genmab-rival snupper tredje breakthrough hos FDA

Baxalta får godkendt middel mod sjælden leukæmi-type

Forsiden lige nu

Danmark får første bioteknotering siden 2010

For første gang siden Zealand Pharma gik på børsen i 2010, kommer der nu en dansk bioteknotering. Orphazyme har tirsdag indledt børsprocessen med den såkaldte intention-to-float til fondsbørsen.

Dommer bortkaster J&J-milliarddom

For anden gang på under en uge bliver en dom mod Johnson & Johnson i de såkaldte talkumsager nu omstødt. Denne gang handler det om en dom til 2,5 mia. kr.

Japansk medvind til dansk medicoopstart

Det danske opstartsselskab Medtrace har indgået et nyt samarbejde med et japansk industrikonglomorat, som skal hjælpe selskabet med den regulatoriske og kommercielle udvikling af hovedproduktet.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier