MedWatch

London-firma laver database over kliniske forsøg

Med en database vil britisk firma let og enkelt matche kliniske forsøg med potentielle forsøgskandidater. Lige nu gælder det kun diabetesforsøg i USA, men databasen skal udvides.

Det skal være lige så let at finde et klinisk forsøg, der passer en, som det er at finde sin næste ferierejse.

Det er devisen bag det London-baserede firma TrialReach, skriver FierceBiotech.

TrailReach har lavet en database, hvor man kan finde og skrive sig op til et klinisk forsøg. I øjeblikket indeholder databasen kun amerikanske forsøg med fokus på diabetes, men idéen er, at den skal udbygges til at omfatte 14 andre sygdomme, inden året er omme.

Databasen, der ligger online, virker på den måde, at patienter kan besvare spørgsmål om deres helbredstilstand, symptomer og tidligere behandlinger, og så kan TrialReach generere en liste over kliniske studier i nærheden af patientens bopæl.

Databasen fortæller på en ukompliceret måde om studiernes formål og længde, og gør det muligt for interesserede deltagere at komme i kontakt med de forskere, der står bag forsøget.

TrialReach har allerede fået Novartis, Pfizer og Eli Lilly ombord i forhold til at slå deres studier op i databasen. Også den store kliniske kontraktforsker Parexel International, som har aftaler med de fleste af de 25 vigtigste farmaselskaber, er med ombord.

TrialReach, der har eksisteret siden 2009, har Pablo Graiver ved roret. Han har rejst omkring 20 mio. dollars – næsten 135 mio. kr. - i venturekapital og har tidligere siddet som adm. direktør for det site, der hedder Kayak.com, hvor man kan booke rejser.

EMA tager nye skridt for at øge gennemsigtighed af kliniske data

Nævn får udvidede beføjelser ved lægemiddelforsøg

Studentervirksomhed skal servicere kliniske forsøg

Forsiden lige nu

Japansk medvind til dansk medicoopstart

Det danske opstartsselskab Medtrace har indgået et nyt samarbejde med et japansk industrikonglomorat, som skal hjælpe selskabet med den regulatoriske og kommercielle udvikling af hovedproduktet.

Biogen får også norsk nej til Spinraza

Prisen på lægemidlet Spinraza er urimelig høj, mener nu også den norske pendant til Medicinrådet, 'Beslutningsforum for nye metoder', der – ligesom Medicinrådet i Danmark – ikke vil anbefale midlet som standardbehandling.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier