MedWatch

Indien forbyder hundredvis af lægemidler

De indiske myndigheder har forbudt produktionen og salget af mere end 300 kombinationsprodukter.

Myndighederne i Indien forsøger at slå ned på en lang række af kombinationsprodukter, der ikke har fået en statslig godkendelse, men blot en delstatsgodkendelse.

Man har således ifølge Reuters forbudt fremstilling og salg af 344 kombinationspræparater i forsøget på at begrænse misbruget af sådanne lægemidler i Indien, hvor næsten halvdelen af de lægemidler, der blev solgt i 2014 var kombinationsprodukter med faste doser.

Inkonsekvent håndhævelse af lægemiddellovgivningen i Indien har ført til spredningen af hundredvis af sådanne lægemidler, der kommer ind på markedet baseret på godkendelse fra tilsynsmyndighederne i de enkelte stater, snarere end staten. I 2014 nedsatte man derfor et udvalg til at gennemgå mere end 6000 kombinationsmidler, der var kommet på markedet med kun en delstatsgodkendelse. Lovgiverne gav her medicinalvirksomhederne en chance for med tilbagevirkende kraft at bevise sikkerheden og effekten af disse lægemidler ved at indsende data om deres medicin.

Det er dette udvalgs arbejde, der nu har fået myndighederne til at forbyde de mere end 300 produkter. Blandt midlerne er et antibiotikum fra Abbott og hostemedicin fra Pfizer.

Indiske selskaber køber sig til adgang i USA

USA og EU appellerer til indiske medicinalselskaber om at hæve standarden

Fuskramt indisk producent har mange lægemidler i Danmark

Forsiden lige nu

Danske rehabselskaber flokkes til det tyske marked

De danske producenter af hjælpemidler søger i stigende grad vækst fra salg i Tyskland. Det gælder etablerede koncerner som Guldmann, der investerer i Tyskland på ny, såvel som de helt små opstartsvirksomheder, der tager deres første skridt på markedet.

Novo-ejet Coloplast-konkurrent nedjusterer

Den britiske medicoproducent Convatec, delvist ejet af Novo Holdings og en stor konkurrent til Coloplast, nedjuster forventningerne til året –det får aktien til at styrtdykke.

Biocare Copenhagen satser igen på USA

Den danske biotekvirksomhed Biocare Copenhagen genoptager nu planerne om ekspansion på det amerikanske marked, efter at Donald Trumps varslede planer om indgreb i det amerikanske sundhedssystem tilsyneladende ikke har fået den effekt, man frygtede de ville få.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier