MedWatch

Indien forbyder hundredvis af lægemidler

De indiske myndigheder har forbudt produktionen og salget af mere end 300 kombinationsprodukter.

Myndighederne i Indien forsøger at slå ned på en lang række af kombinationsprodukter, der ikke har fået en statslig godkendelse, men blot en delstatsgodkendelse.

Man har således ifølge Reuters forbudt fremstilling og salg af 344 kombinationspræparater i forsøget på at begrænse misbruget af sådanne lægemidler i Indien, hvor næsten halvdelen af de lægemidler, der blev solgt i 2014 var kombinationsprodukter med faste doser.

Inkonsekvent håndhævelse af lægemiddellovgivningen i Indien har ført til spredningen af hundredvis af sådanne lægemidler, der kommer ind på markedet baseret på godkendelse fra tilsynsmyndighederne i de enkelte stater, snarere end staten. I 2014 nedsatte man derfor et udvalg til at gennemgå mere end 6000 kombinationsmidler, der var kommet på markedet med kun en delstatsgodkendelse. Lovgiverne gav her medicinalvirksomhederne en chance for med tilbagevirkende kraft at bevise sikkerheden og effekten af disse lægemidler ved at indsende data om deres medicin.

Det er dette udvalgs arbejde, der nu har fået myndighederne til at forbyde de mere end 300 produkter. Blandt midlerne er et antibiotikum fra Abbott og hostemedicin fra Pfizer.

Indiske selskaber køber sig til adgang i USA

USA og EU appellerer til indiske medicinalselskaber om at hæve standarden

Fuskramt indisk producent har mange lægemidler i Danmark

Forsiden lige nu

Store danske medicinalvirksomheder satser på Colombia

De største spillere i den danske medicinalbranche rejser torsdag til Colombia med Dansk Industri i jagten på nye markeder. Middelklassen er eksploderet i det latinamerikanske land, og det har sat større krav til velfærd og sundhedsvæsenet højt på dagsordenen.

Dansk vækstkomet fortsætter ufortrødent og udvider til USA

DTU-virksomheden Intomics er klar til at skrive videre på den væksthistorie, der har ført til en stigning i bruttofortjenesten på 140 pct. på fire år og en fordobling af arbejdsstyrken på blot et par år. Det siger selskabets adm. direktør, Thomas Skøt Jensen, som også afslører, at man er på nippet til at udvide forretningen til den amerikanske biotekby Cambridge.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier