Myndighederne i Indien forsøger at slå ned på en lang række af kombinationsprodukter, der ikke har fået en statslig godkendelse, men blot en delstatsgodkendelse.

Man har således ifølge Reuters forbudt fremstilling og salg af 344 kombinationspræparater i forsøget på at begrænse misbruget af sådanne lægemidler i Indien, hvor næsten halvdelen af de lægemidler, der blev solgt i 2014 var kombinationsprodukter med faste doser.

Inkonsekvent håndhævelse af lægemiddellovgivningen i Indien har ført til spredningen af hundredvis af sådanne lægemidler, der kommer ind på markedet baseret på godkendelse fra tilsynsmyndighederne i de enkelte stater, snarere end staten. I 2014 nedsatte man derfor et udvalg til at gennemgå mere end 6000 kombinationsmidler, der var kommet på markedet med kun en delstatsgodkendelse. Lovgiverne gav her medicinalvirksomhederne en chance for med tilbagevirkende kraft at bevise sikkerheden og effekten af disse lægemidler ved at indsende data om deres medicin.

Det er dette udvalgs arbejde, der nu har fået myndighederne til at forbyde de mere end 300 produkter. Blandt midlerne er et antibiotikum fra Abbott og hostemedicin fra Pfizer.

  Indiske selskaber køber sig til adgang i USA

  USA og EU appellerer til indiske medicinalselskaber om at hæve standarden

  Fuskramt indisk producent har mange lægemidler i Danmark