MedWatch

Pfizer får FDA-ja til udvidet brug af lungekræftmiddel

Det amerikanske medicinalselskab Pfizer har fået myndighedernes nik til udvidet brug af selskabets lungekræftmiddel Xalkori.

Pfizers lungekræftmiddel Xalkori (crizotinib) har fået godkendt en ny indikation af de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA. Det skriver Reuters.

Xalkori er allerede godkendt til behandling af visse patienter med ikke-småcellet lungekræft (NSCLC), men kan med den nye godkendelse også bruges til behandling af undergruppen af NSCLC-patienter, hvis lungekræft skyldes genet ROS1. Denne form for genmutation står for cirka 1 pct. af patienter med NSCLC.

Pfizer fik første gang sit lungekræftmiddel godkendt til det amerikanske marked i 2011 til behandling af NSCLC-patienter med en såkaldt ALK (anaplastic lymphoma kinase) genmutation. Tilbage i april sidste år fik Pfizer myndighedernes såkaldte breakthrough-status, på Xalkoris nye indikation, der er målrettet ROS-1-genet.

Lungekræftmiddel fra Pfizer får breakthrough-status

Forsiden lige nu

MedWatch-indeks: Endnu en tung uge for biotekaktierne

Nedturen ser ud til at fortsætte for de danske biotekaktier, som alle oplevede kursfald i uge 47. Novo Nordisk ender for en efterhånden sjælden gangs skyld på toppen i MedWatch-indekset, efter at have givet markedet tiltro til fremtiden på sin kapitalmarkedsdag.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier