MedWatch

GSK dropper canceraftale midt i fase 1

Britiske GlaxoSmithKline har valgt at bakke ud af en canceraftale med et amerikansk biotekselskab, der i øjeblikket er ved at teste den fælles lægemiddelkandidat i et fase 1-studie.

Det britiske medicinalselskab GlaxoSmithKline har efterladt det amerikanske biotekselskab Five Prime Therapeutics alene om at videreudvikle en lægemiddelkandidat mod den sjældne kræftsygdom mesotheliom, som er kræft i lungehinden.

Ifølge FierceBiotech har GSK valgt at bakke ud af aftalen lige midt i et fase 1-forsøg med FP-1039 mod mesotheliom. Beslutningen kommer efter, at GSK i januar også trak sig fra udviklingen af FP-1039 mod ikke-småcellet lungekræft (NSCLC) på grund af stigningen af immunterapier fra blandt andre Merck og Bristol-Myers Squibb.

FP-1039 er en arv efter opkøbet af Human Genome Sciences, som GSK erhvervede for 3 mia. dollars tilbage i 2012.

Hos Five Prime vil man selv fortsætte med udviklingen af FP-1039 mod mesotheliom, og man forventer at samarbejde med GSK om at færdiggøre indrulleringen af patienter til det fase 1b-studie, som man er i gang med.

Selv om GSK nu har valgt at tække sig fra samarbejdet med Five Prime, kan det amerikanske biotekselskab dog glæde sig over, at man stadig har en milliardaftale med Bristol-Myers Squibb, som man indgik i oktober sidste år.

BMS indgår milliardaftale med antistofselskab

Forsiden lige nu

EMA-chef får kritik for "partisk kampagne"

Direktøren for Det Europæiske Lægemiddelagentur beskyldes for at være lidt for smart og have skruet for hårdt på spin-knappen inden afgørelsen om placeringen af agenturet. Men medarbejderne elsker ham.

Skåninge raser over svensk regering i EMA-sag

I det sydlige Sverige er man fortørnede over, at Sverige ikke støttede Danmark bedre i kampen om at få Det Europæiske Lægemiddelagentur til København. Der bliver både brugt ord som kriminelt, svigt og ubegribeligt.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier