MedWatch

Storbritannien vil udnytte big pharma-exit til biotekrugekasser

Både myndigheder og big pharma-selskaber i Storbritannien arbejder på at omdanne tidligere forsknings-sites, der har huset blandt andre AstraZeneca og Pfizer, til rugekasser for blomstrende biotekselskaber.

"Life science opportunity zones". Det er, hvad George Freeman, den britiske minister for life science, sammen med big pharma forsøger at skabe ud af, hvad man ret beset kan kalde tomme bygninger.

For ifølge FierceBiotech prøver man nemlig at omdanne eksempelvis AstraZenecas tidligere forsknings-site i Alderley Park og Pfizer ditto i Sandwich til biotekrugekasser. Man har sammen med industrien sammensat en form for værktøjskasse, der skal hjælpe blomstrende biotekselskaber med omstillingen til og skabelsen af disse zoner.

"Tidligere farmaceutiske forskningssteder er en enorm mulighed for den biovidenskabelige sektor i Storbritannien i forhold til at give værdifulde knudepunkter for mindre virksomheder. Denne værktøjskasse vil være en fantastisk ressource til at hjælpe med at beskytte og dyrke disse eksisterende regionale klynger af ekspertise, og oprettelsen af 'life science opportunity zones" bør være en stærk løftestang for at sikre lokale investeringer og vækst," lyder det i en udtalelse fra ministeren.

London-borgmester vil lave 'mega' biotekfond

Storbritannien smider 200 mio i bedre medicinproduktion

Globale farma-direktører advarer mod ”Brexit”

Forsiden lige nu

ABG: Konkurrenter kan have skabt uro om Darzalex-prognose

Problemer er fortsat for Genmab-aktien i kølvandet på hæmatologikonferencen ASH i denne uge, primært på baggrund af stærke data fra en CAR-T-celleterapi mod knoglemarvskræft. Aktien har torsdag eftermiddag mistet mere end 14 pct. af sine værdi i forhold til inden konferencen.

Novos nye partner har fokus på neurologiske sygdomme

Novo Nordisk har netop indgået en mulig milliardaftale med et belgisk selskab om et eksperimentel lægemiddel mod diabetes og NASH. Men biotekselskabets arbejde har ellers mere berøring med sygdomsområder, som to andre danske selskaber fokuserer på.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier