MedWatch

Teva får grønt lys af EU-Kommissionen til Allergan-køb

Hvis Teva og Allergan frasælger visse aktiver, er det i orden med EU-Kommissionen, at Teva opsluger Allergans kopidivision. Nu venter koncernen på et go fra de amerikanske konkurrencemyndigheder.

Det blev et ja fra EU-Kommissionen til, at Teva gerne må overtage Allergans generiske enhed, skriver Bloomberg.

Handlen til 40,5 mia. dollars, der blev meldt ud i sommer, kan dog kun ske på betingelse af, at blandt andet store dele af Allergans enheder i Storbritannien og Irland sælges fra. Forslag, der er kommet fra selskaberne selv. Ellers er EU-Kommissionen bekymret for, at der ikke vil være nok konkurrence fra resten af spillerne i den generiske industri, ligesom der ikke vil være nok konkurrence i Storbritannien og Irland.

Kommissionen betinger sig også, at Teva skal frasælge nogle af midlerne i dets portefølje.

Opkøbet af Allergans generiske enhed vil gøre Teva til den største producent af kopimedicin, hvilket vil give koncernen flere muskler i forhandlingerne med forskellige landes regeringer og sygekasser.

De amerikanske konkurrencemyndigheder er stadig i gang med at behandle sagen, og Teva er nu i gang med at tale med interesserede købere til deres frasalg.

Teva kommer med indrømmelser omkring Allergan-deal

Teva forsøger at speede opkøbet af Allergan-division op

Teva frasælger for at få grønt lys til opkøb

Forsiden lige nu

Novo-direktør: Det kan man ikke gøre meget bedre

Et amerikansk ekspertpanel under FDA stemte onsdag så godt som enstemmigt for en godkendelse af Novo Nordisks lægemiddelhåb semaglutid. Det vakte stor glæde i selskabets hovedkvarter, hvor forskningsdirektør Mads Krogsgaard Thomsen fulgte seancen med flere hundrede kolleger.

Sydbank: Eksperter ser semaglutid som den førende GLP-1-analog

Ifølge Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen var de eksperter, som onsdag aften anbefalede en amerikansk godkendelse af Novo Nordisks lægemiddelhåb semaglutid, meget tilfredse med både effekt- og hjertekardata på midlet. Han forventer en kursstigning fra morgenstunden og en godkendelse til december.

Amerikansk Novo-rival sætter sig selv til salg

Novo Nordisks nærmeste rival på det amerikanske marked for fedmebehandling sår tvivl om sin egen overlevelse og lægger blandt andet op til, at et salg eller en fusion kan komme på tale.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier