MedWatch

Lundbeck skyder milliarder i skizofreni-middel

Medicinalkoncernen vil gøre sit præparat til skizofreni klar til markedet og investerer milliarder i fase 3-studie.

Lundbeck tager nu en milliardinvestering for at gøre sin lægemiddelkandidat Lu AF35700 klar til markedet, skriver Berlingske Business.

Lu AF35700 dækker over en pille, der skal gøre livet lettere for patienter med skizofreni. Lundbeck tager selv hele omkostningen til studierne, og det kan koste flere millarder, skriver avisen. Til gengæld vil Lundbeck også få hele indtjeningen på produktet, hvis det kommer succesfuldt på markedet.

"Vi taler om adskillige milliarder kroner for at lave sådan et hold studier. Vi sætter nu det første studie i sving og forventer ikke, at det er tilstrækkeligt, men vi venter lidt med det næste studie. Frem for at brænde to studier af på én gang indleder vi med et, som vi lærer af, og kører videre med et andet senere," siger forskningsdirektør Anders Gersel Pedersen til Berlingske Business.

 

27 mia. kr. har givet Lundbeck få lægemidler og en næsten tom pipeline

Kåre Schultz: Vi skal bare bruge én succes hvert tiende år

 

Forsiden lige nu

Danske rehabselskaber flokkes til det tyske marked

De danske producenter af hjælpemidler søger i stigende grad vækst fra salg i Tyskland. Det gælder etablerede koncerner som Guldmann, der investerer i Tyskland på ny, såvel som de helt små opstartsvirksomheder, der tager deres første skridt på markedet.

Novo-ejet Coloplast-konkurrent nedjusterer

Den britiske medicoproducent Convatec, delvist ejet af Novo Holdings og en stor konkurrent til Coloplast, nedjuster forventningerne til året –det får aktien til at styrtdykke.

Biocare Copenhagen satser igen på USA

Den danske biotekvirksomhed Biocare Copenhagen genoptager nu planerne om ekspansion på det amerikanske marked, efter at Donald Trumps varslede planer om indgreb i det amerikanske sundhedssystem tilsyneladende ikke har fået den effekt, man frygtede de ville få.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier