Medicinalselskaberne skal muligvis vænne sig til nye betalingsformer fra en stor del af verdens største medicinmarked. For ifølge Bloomberg har U.S. Centers for Medicare and Medicaid Services meddelt, at man vil forsøge at reducere omkostningerne i det 20 mia. dollars store Medicare Part B-program, der betaler læger for at give dyre lægemidler til kræft og andre sygdomme.

De foreslåede ændringer skulle reducere andelen af medicinomkostninger betalt til læger, mindske patientens omkostningsdeling og give lægerne feedback på deres ordineringsmønstre.

Som systemet er nu, så betaler det offentlige lægerne prisen på et lægemiddel, plus yderligere 6 pct. for behandlinger i lægepraksissen, hvilket ifølge U.S. Centers for Medicare and Medicaid Services kan tilskynde lægerne til at ordinere dyrere medicin, end de ellers ville.

Et alternativt system til dette ville reducere procentdel fra 6 pct. til 2,5 pct. og tilføje et fast gebyr på 16,80 dollars per dag per lægemiddel. En andet ville betale højere priser for lægemidler, der anvendes i situationer, hvor der har vist større effektivitet. Man har desuden også kigget på at indføre referencepriser.

  Diabetespriser under pres i USA

  Obama vil sænke priserne på medicin

  Kæmpe milliardopkøb skaber amerikansk forsikringsgigant

  Oprør mod medicinpriser ulmer i USA