MedWatch

USA kigger på alternative betalingsplaner

De amerikanske myndigheder er ved at gøre klar til at teste forskellige betalingsplaner i det 20 mia. dollars store Medicare-program i forsøget på at sænke udgifterne på sundhedsområdet.

Medicinalselskaberne skal muligvis vænne sig til nye betalingsformer fra en stor del af verdens største medicinmarked. For ifølge Bloomberg har U.S. Centers for Medicare and Medicaid Services meddelt, at man vil forsøge at reducere omkostningerne i det 20 mia. dollars store Medicare Part B-program, der betaler læger for at give dyre lægemidler til kræft og andre sygdomme.

De foreslåede ændringer skulle reducere andelen af medicinomkostninger betalt til læger, mindske patientens omkostningsdeling og give lægerne feedback på deres ordineringsmønstre.

Som systemet er nu, så betaler det offentlige lægerne prisen på et lægemiddel, plus yderligere 6 pct. for behandlinger i lægepraksissen, hvilket ifølge U.S. Centers for Medicare and Medicaid Services kan tilskynde lægerne til at ordinere dyrere medicin, end de ellers ville.

Et alternativt system til dette ville reducere procentdel fra 6 pct. til 2,5 pct. og tilføje et fast gebyr på 16,80 dollars per dag per lægemiddel. En andet ville betale højere priser for lægemidler, der anvendes i situationer, hvor der har vist større effektivitet. Man har desuden også kigget på at indføre referencepriser.

Diabetespriser under pres i USA

Obama vil sænke priserne på medicin

Kæmpe milliardopkøb skaber amerikansk forsikringsgigant

Oprør mod medicinpriser ulmer i USA

Forsiden lige nu

Milliontab tynger medicoselskabs egenkapital

Både 2015 og 2016 bød på markante milliontab i medicoselskabet Nanovi, og det har medført en negativ egenkapital på 8,4 mio. kr. og en gæld på små 13 mio. kr. Der er ikke meget der tyder på, at de økonomiske resultater er blevet bedre i 2017, men adm. direktør Jesper Boysen øjner lys for enden af tunnellen og er i fuld gang med at rejse flere penge.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier