MedWatch

USA kigger på alternative betalingsplaner

De amerikanske myndigheder er ved at gøre klar til at teste forskellige betalingsplaner i det 20 mia. dollars store Medicare-program i forsøget på at sænke udgifterne på sundhedsområdet.

Medicinalselskaberne skal muligvis vænne sig til nye betalingsformer fra en stor del af verdens største medicinmarked. For ifølge Bloomberg har U.S. Centers for Medicare and Medicaid Services meddelt, at man vil forsøge at reducere omkostningerne i det 20 mia. dollars store Medicare Part B-program, der betaler læger for at give dyre lægemidler til kræft og andre sygdomme.

De foreslåede ændringer skulle reducere andelen af medicinomkostninger betalt til læger, mindske patientens omkostningsdeling og give lægerne feedback på deres ordineringsmønstre.

Som systemet er nu, så betaler det offentlige lægerne prisen på et lægemiddel, plus yderligere 6 pct. for behandlinger i lægepraksissen, hvilket ifølge U.S. Centers for Medicare and Medicaid Services kan tilskynde lægerne til at ordinere dyrere medicin, end de ellers ville.

Et alternativt system til dette ville reducere procentdel fra 6 pct. til 2,5 pct. og tilføje et fast gebyr på 16,80 dollars per dag per lægemiddel. En andet ville betale højere priser for lægemidler, der anvendes i situationer, hvor der har vist større effektivitet. Man har desuden også kigget på at indføre referencepriser.

Diabetespriser under pres i USA

Obama vil sænke priserne på medicin

Kæmpe milliardopkøb skaber amerikansk forsikringsgigant

Oprør mod medicinpriser ulmer i USA

Forsiden lige nu

EUHA-optakt: Det skal vi holde øje med

Når det i morgen går løs på høreapparatsmessen EUHA i Nürnberg, er det især værd at holde med selskabernes status på remote fine tuning-teknologier, genopladelige batterier og det kommende over the counter-marked i USA. De helt store produktlanceringer skal vi nok ikke forvente, vurderer analytiker.

Danske rehabselskaber flokkes til det tyske marked

De danske producenter af hjælpemidler søger i stigende grad vækst fra salg i Tyskland. Det gælder etablerede koncerner som Guldmann, der investerer i Tyskland på ny, såvel som de helt små opstartsvirksomheder, der tager deres første skridt på markedet.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier