MedWatch

Millionbonus til Papa for at afværge overtagelse

Perrigos topchef, Joe Papa, har fået en ekstraordinær bonus af bestyrelsen for at have været med til at afværge en fjendtlig overtagelse.

Det kan nogle gange betale sig at stritte imod den opkøbsfeber, der i høj grad har præget medicinalbranchen. Topchef Joe Papa er således ifølge BioSpace blevet belønnet af bestyrelsen i Perrigo for at have været medvirkende til at afværge den fjendtlige overtagelse, som Mylan forsøgte sig med sidste år.

Topchefen fik således i december en ekstraordinær tildeling af aktier til en værdi af 1,5 mio. dollars og en kontantbonus på 500.000 dollars for "nøglebidrag relateret til Mylans fjendtlige overtagelsesforsøg", viser årsregnskabet fra Perrigo.

Mylan meldte officielt sit købsforsøg i september sidste år, hvor man forsøgte sig med et bud på 27,3 mia. dollars. Under dette tilbud ville Perrigos aktionærer har fået 75 dollars i kontanter og 2,3 Mylan-aktier for hver Perrigo-aktie, de ejede. Perrigo ville have kontrolleret 40 pct. af det samlede selskab.

Dansen begyndte egentlig helt tilbage i april sidste år, hvor snakken om en Mylan-overtagelse først tog form. Både ledelsen og bestyrelsen hos Perrigo afviste dog Mylans tilnærmelser og forsøgte sig i stedet med omstruktureringer.

I midten af november gik handlen så endegyldigt i vasken, og Mylan vendte sig i stedet mod svenske Meda. I februar meddelte man således, at man vil købe det svenske selskab for 7,2 mia. dollars.

Mylan i svensk storhandel

Mylans opkøb af Perrigo går i vasken

Mylan-formand: Vi er ikke afhængige af Perrigo-opkøb

Perrigo-direktør tager til Israel for at afværge Mylan

Perrigo-bestyrelse fraråder Mylan-handel

Forsiden lige nu

Japansk medvind til dansk medicoopstart

Det danske opstartsselskab Medtrace har indgået et nyt samarbejde med et japansk industrikonglomorat, som skal hjælpe selskabet med den regulatoriske og kommercielle udvikling af hovedproduktet.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier