MedWatch

BMS ændrer praksis i Kina

Amerikanske Bristol-Myers Squibb har sat en stopper for en række initiativer i Kina i kølvandet på den omfattende GSK-skandale i landet.

En række medicinalkoncerner er stoppet med at give kinesiske læger foredragshonorarer og en række andre finansielle ydelser, og det ser ifølge Reuters ud til, at amerikanske Bristol-Myers Squibb (BMS) følger trop.

Adspurgt om en kommentar til industrisnak om, at BMS skulle have sat en stopper for økonomiske incitamenter til receptudskrivende læger i landet, sagde selskabet, at man havde stoppet "visse initiativer", uden dog at komme nærmere ind på hvilke.

Selskabernes ændrede praksis i Kina kommer efter, at GSK i 2014 blev dømt for at bestikke læger og skulle betale en bøde på 2,8 mia. kr. Samtidig faldt selskabets salg også drastisk i Kina.

Men BMS kan også være med. I oktober sidste år indvilgede BMS i at betale 14 mio. dollars som led i at afvikle anklager fra de amerikanske børstilsynsmyndigheder SEC, der gik på, at BMS' kinesiske joint venture havde givet kontanter og andre frynsegoder til leverandører af sundhedsydelser i Kina til gengæld for receptpligtig salg.

Kina skruer op for kontrollen

Kinas marked bliver mere besværligt for vestlige medicinalselskaber

Medie: BMS har fyret 1.000 i Kina

Medicinalgiganter i kinesiske problemer

Kina signalerer prisfald på kræftmedicin

GSK stopper samarbejde med danske læger

Kina-reformer gavner dansk medicineksport

Forsiden lige nu

Her er Novo Nordisks strategi for fremtiden

Novo Nordisk har lagt en plan for den fremtidige vækst i de forskellige dele af sin forretning. Der vil både være fokus på den traditionelle kerneforretning og nye områder, og så har selskabet intensiveret sin jagt på mulige opkøb.

Allergan sagsøgt for at vildlede patentkontor

Endnu engang er amerikanske Allergan havnet i en patenttvist om blockbusteren Restasis. Denne gang handler det dog ikke om selskabets såkaldte ”indianer-finte”, men derimod om vildledning af det amerikanske patentkontor.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier