MedWatch

Novo Nordisk Fonden giver mio til iværksættere

Forsknings- og iværksætterprojekter inden for biotek og medico har fået fødehjælp i form af en millionindsprøjtning, der skal give op mod 25 virksomheder på fem år.

Novo Nordisk Fonden har ifølge Børsen givet Accelerace en check på 20 mio. kr., som skal igangsætte et mentorprojekt, der skal lære spæde biotek- og medicoprojekter at stå på egne ben og vokse op til biotekvirksomheder, der kan tiltrække investorers interesse.

“Vi forventer, at der er rullet 20-25 stærke biotek- og medicovirksomheder ud efter fem år, som har kunnet rejse tilstrækkelig finansiering fra investorer,” siger Birgitte Nauntofte, adm. direktør i Novo Nordisk Fonden, til Børsen.

Helt konkret skal syv til ti forskningsprojekter om året over fem år tilknyttes et hold af førende mentorer fra både Danmark og USA med erfaring inden for biotek, medico og forretningsudvikling. Ifølge adm. direktør Peter Thorstensen fra Accelerace, der er specialiseret i at bistå vækstkometer, er den langsigtede ambition, at der skal komme flere biotek- og medicovirksomheder på den anden side af 500 ansatte, og de 20 mio. kr. skal i første omgang bruges til at teste, om konceptet virker.

De næste danske biotekstjerner lader vente på sig

Novo Fondens direktør: "Det her handler bestemt ikke om at kaste med sten på nogen, men jeg synes, at vi i Danmark halter bagud"

Aalborgensisk forskerpark savner proof of concept-kapital

Stagnation i opfindelser og patenter fra offentlige institutioner

Kommercialiseringsplatform skal hjælpe unge biotekiværksættere

Forsiden lige nu

Danske rehabselskaber flokkes til det tyske marked

De danske producenter af hjælpemidler søger i stigende grad vækst fra salg i Tyskland. Det gælder etablerede koncerner som Guldmann, der investerer i Tyskland på ny, såvel som de helt små opstartsvirksomheder, der tager deres første skridt på markedet.

Novo-ejet Coloplast-konkurrent nedjusterer

Den britiske medicoproducent Convatec, delvist ejet af Novo Holdings og en stor konkurrent til Coloplast, nedjuster forventningerne til året –det får aktien til at styrtdykke.

Biocare Copenhagen satser igen på USA

Den danske biotekvirksomhed Biocare Copenhagen genoptager nu planerne om ekspansion på det amerikanske marked, efter at Donald Trumps varslede planer om indgreb i det amerikanske sundhedssystem tilsyneladende ikke har fået den effekt, man frygtede de ville få.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier