MedWatch

Kina signalerer prisfald på kræftmedicin

De kinesiske myndigheder er i færd med et pilotprogram, hvor man forhandler med medicinalselskaber om at sænke prisen på fem kræftmidler.

Kina fortsætter med at forsøge at begrænse de hastigt stigende udgifter til sundhedsvæsnet, efterhånden som middelklassen vokser, og efterspørgslen efter nyere medicin også gør.

Det seneste tiltag er ifølge Reuters et pilotprogram, hvor The National Health and Family Planning Commission forhandler med en række medicinalselskaber om at mere end halvere prisen på fem, unavngivne kræftmidler, der skulle være dyre, fordi de er patenterede og/eller importerede.

"Vi træffer foranstaltninger for at opfylde folks behov for lægemidler, især for at løse problemet med dyre patenterede lægemidler og patienter, der ikke har råd til medicin," siger kommissionsformand Li Bin.

Optakt til nye vanskeligheder på det kinesiske marked

Kina dropper prisloft på medicin

Kina vil accelerere egen lægemiddelindustri

Novo Nordisk i strid kinesisk modvind

Forsiden lige nu

MSD's Keytruda fejler i mavekræftstudie

Immunterapien Keytruda fra amerikanske Merck/MSD har ikke kunnet overgå kemoterapi i andenlinjebehandling af patienter med kræft i mave eller spiserør. Lægemidlet blev for få måneder siden godkendt i indikationen i tredje linje.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier