MedWatch

Kina signalerer prisfald på kræftmedicin

De kinesiske myndigheder er i færd med et pilotprogram, hvor man forhandler med medicinalselskaber om at sænke prisen på fem kræftmidler.

Kina fortsætter med at forsøge at begrænse de hastigt stigende udgifter til sundhedsvæsnet, efterhånden som middelklassen vokser, og efterspørgslen efter nyere medicin også gør.

Det seneste tiltag er ifølge Reuters et pilotprogram, hvor The National Health and Family Planning Commission forhandler med en række medicinalselskaber om at mere end halvere prisen på fem, unavngivne kræftmidler, der skulle være dyre, fordi de er patenterede og/eller importerede.

"Vi træffer foranstaltninger for at opfylde folks behov for lægemidler, især for at løse problemet med dyre patenterede lægemidler og patienter, der ikke har råd til medicin," siger kommissionsformand Li Bin.

Optakt til nye vanskeligheder på det kinesiske marked

Kina dropper prisloft på medicin

Kina vil accelerere egen lægemiddelindustri

Novo Nordisk i strid kinesisk modvind

Forsiden lige nu

Novo-direktør: Det kan man ikke gøre meget bedre

Et amerikansk ekspertpanel under FDA stemte onsdag så godt som enstemmigt for en godkendelse af Novo Nordisks lægemiddelhåb semaglutid. Det vakte stor glæde i selskabets hovedkvarter, hvor forskningsdirektør Mads Krogsgaard Thomsen fulgte seancen med flere hundrede kolleger.

Sydbank: Eksperter ser semaglutid som den førende GLP-1-analog

Ifølge Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen var de eksperter, som onsdag aften anbefalede en amerikansk godkendelse af Novo Nordisks lægemiddelhåb semaglutid, meget tilfredse med både effekt- og hjertekardata på midlet. Han forventer en kursstigning fra morgenstunden og en godkendelse til december.

Amerikansk Novo-rival sætter sig selv til salg

Novo Nordisks nærmeste rival på det amerikanske marked for fedmebehandling sår tvivl om sin egen overlevelse og lægger blandt andet op til, at et salg eller en fusion kan komme på tale.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier