MedWatch

Gilead og Merck i milliardslagsmål

Merck & Co. mener at have en række hepatitis C-patenter, som kan betyde, at Gilead Sciences skal hoste op med et tocifret milliardbeløb.

Merck & Co. har udfordret Gilead Sciences til et milliardstort slagsmål ved en californisk domstol. Stridspunktet er Gileads megablockbusters Sovaldi og Harvoni.

For ifølge Bloomberg har en dommer vurderet, at et stof i de midler krænker Mercks patenter, og det har nu ført til en decideret retssag, hvor Gilead kan ende med at betale mere end 3 mia. dollars i royalties. Merck kræver nemlig 10 pct. i royalties fra det samlede salg på hidtil 31,7 mia. dollars, som det aktive stof sofosbuvir har genereret.

Gilead vil søge at vise nævningene i retssagen, at forskerne arbejdede på fundamentet for hepatitis C-midlerne så tidligt som i 2001, et år før Merck fik de relevante patentrettigheder, som selskabet søger at håndhæve i sagen. Gilead skylder i stedet sin succes på hepatitis C-markedet til laboratorieforskning udført for 15 år siden af Pharmasset, som Gilead erhvervede i 2011 for 11 mia. dollars.

Merck hævder derimod, at straks efter, at selskabet offentliggjorde sit patent i 2002, så brugte Pharmasset det til at udvikle det, der senere skulle blive til sofosbuvir.

Forsiden lige nu

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier