MedWatch

Jyske: Fortsat succes for Bavarians Prostvac i 2016

Hos Jyske Bank forventer man, at Bavarian Nordics fase 3-studie med selskabets prostatacancermidlet Prostvac fortsat vil vise gode resultater, når den næste analyse foreligger.

Årsregnskabet fra Bavarian Nordic har trods lidt lave forventninger til 2016 ikke ændret Jyske Banks forventning om en hurtig succes i fase 3-studiet med prostatacancermidlet Prostvac.

"Jeg synes, at regnskabet var lidt af et non-event, som biotekregnskaber ofte er. Bavarian lever op til egne forventninger til 2015, mens forventningerne til 2016 var noget svagere, end vi havde ventet. Det skyldes dels lavere forventninger til Imvamune (koppevaccinen, red.), end vi havde i vores model, dels at indtægterne fra ebolavaccinen nok også bliver lidt lavere, end vi oprindeligt forudså," siger senioranalytiker i Jyske Bank Frank Hørning Andersen til Ritzau Finans.

Han peger derudover på, at Bavarian ikke har medregnet en potentiel milepælsbetaling, der udløses fra partneren Bristol-Myers Squibb, hvis der kan indsendes registreringsansøgning for Prostvac på baggrund af en foreløbig analyse af det igangværende fase 3-studie med kræftmidlet.

"Den milepæl har jeg til gengæld taget med for 2016, for jeg regner med, at det "interim read-out" kan føre til en registreringsansøgning og dermed en milepælsbetaling," siger Frank Hørning Andersen.

Fase 3-studiet med Prostvac omfatter 1297 patienter. Det gennemsnitlige antal indsprøjtninger, patienterne har modtaget er 6,1, hvilket er mere end de 5,4 indsprøjtninger patienterne modtog i fase 2-studiet, der førte til lovende resultater og en forlænget overlevelse målt på medianen på 8,5 måneder.

Et øget antal indsprøjtninger ventes at være positivt for udfaldet af studiet, oplyste Bavarian tirsdag på sin telekonference.

Her fremgik desuden, at der er blevet gennemført en foreløbig analyse af Prostvac-studiet, og at to yderligere analyser planlægges. Den næste gennemføres, når der sket 321 dødsfald blandt de rekrutterede patienter, den tredje analyse, når der er sket 427 dødsfald. I januar var der 214 dødsfald, hvilket udløste den første sikkerhedsanalyse.

"Vi tror stadig, at den næste analyse vil vise en forlænget overlevelse på fire til fem måneder, hvilket vi tror vil være tilstrækkeligt til, at den amerikanske lægemiddelstyrelse kan godkende Prostvac. Så det skal blive spændende at se, når den kommer," siger Frank Hørning Andersen.

Den endelige analyse ventes fortsat gennemført i 2017, når der er sket 534 dødsfald blandt patienterne i studiet.

Forsiden lige nu

Novo-direktør: Det kan man ikke gøre meget bedre

Et amerikansk ekspertpanel under FDA stemte onsdag så godt som enstemmigt for en godkendelse af Novo Nordisks lægemiddelhåb semaglutid. Det vakte stor glæde i selskabets hovedkvarter, hvor forskningsdirektør Mads Krogsgaard Thomsen fulgte seancen med flere hundrede kolleger.

Sydbank: Eksperter ser semaglutid som den førende GLP-1-analog

Ifølge Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen var de eksperter, som onsdag aften anbefalede en amerikansk godkendelse af Novo Nordisks lægemiddelhåb semaglutid, meget tilfredse med både effekt- og hjertekardata på midlet. Han forventer en kursstigning fra morgenstunden og en godkendelse til december.

Amerikansk Novo-rival sætter sig selv til salg

Novo Nordisks nærmeste rival på det amerikanske marked for fedmebehandling sår tvivl om sin egen overlevelse og lægger blandt andet op til, at et salg eller en fusion kan komme på tale.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier