MedWatch

Sanofi jagter Novos guldæg

Den milliardstore, diabetesfokuserede aftale, som franske Sanofi indgik med et koreansk selskab i 2015, kan inden for en kort årrække betyde øget konkurrence for Novo Nordisk for et af selskabets helt store produkter.

Novo Nordisks GLP-1-middel Victoza solgte i 2014 og 2015 for hhv. 13,4 og 18 mia. kr. Det er det marked, som franske Sanofi sidste år for alvor satte jagten ind på.

Værktøjet er en 3 mia. kr. stor aftale med det koreanske selskab Hanmi fokuseret netop på udvikling af GLP-midler. En aftale, der kan stige helt op til 26 mia. kr., hvis alt går vel i samarbejdet.

Victoza har 56 pct. af GLP-1-markedet mod 60 pct. for bare tre år siden. AstraZenecas Byetta har i dag 24 pct. af markedet, mens Eli Lillys Trulicity på cirka et år har taget 11 pct. af markedet, viser tal fra det førende analyseinstitut IMS, ifølge Finans. Sanofi har i forvejen et GLP-1-middel, Lyxumia, via dets samarbejde med danske Zealand Pharma, men det er ikke umiddelbart noget, der af eksempelvis Claus Henrik Johansen, senior porteføljeforvalter i Danske Capital, tillægges den samme værdi som aftalen med Hanmi.

Zealands Lyxumia-indtægter stiger

"Både Sanofi og Johnson & Johnson har lavet et samarbejde med Hamni. Det betyder, at der måske kommer flere aktører ind på GLP-1-markedet. Sanofi har i dag Lyxumia, men det er ikke særlig godt. Men får Sanofi pludselig en god GLP-1 fra samarbejdet med Hamni, hvad der vil kunne ske omkring 2018/2019, så kan det blive en udfordring for Novo Nordisk," siger han til Finans.

Sanofi i stort sats på nye diabetesmidler

Analytiker: Sanofi sender et helt tydeligt signal, og det er positivt for Novo

Sanofi-topchef rusker op - lancerer helt ny strategi

Nordea: Ny aftale skidt nyt for Zealand

Forsiden lige nu

MSD's Keytruda fejler i mavekræftstudie

Immunterapien Keytruda fra amerikanske Merck/MSD har ikke kunnet overgå kemoterapi i andenlinjebehandling af patienter med kræft i mave eller spiserør. Lægemidlet blev for få måneder siden godkendt i indikationen i tredje linje.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier