MedWatch

BMS bliver fødselshjælper for iværksættervirksomheder

Bristol-Myers Squibb har indgået en aftale med en rugekasse for iværksættervirksomheder inden for life science. Det amerikanske medicinalselskab kan udpege to nye projekter om året.

For små iværksættervirksomheder inden for life science gælder det om at gøre sine hoser grønne overfor den amerikanske medicinalvirksomhed Bristol-Myers Squibb (BMS). Selskabet har nemlig indgået en aftale med den Boston-baserede rugekasse LabCentral, der stiller faciliteter til rådighed for lovende iværksættervirksomheder inden for life science. Det skriver BioSpace.

Aftalen går ud på, at BMS hvert år kan nominere to iværksættervirksomheder til en såkaldt "golden ticket". Den giver adgang til én garanteret "bænke-plads" om året til én forsker og med prioritet på ventelisten.

Selvom pladsen er begrænset vil en "golden ticket"-modtager samtidig kunne drage fordel af at være i nærheden af andre forskere, der har hjemme i LabCentral, samt hele Kendall Square-området, som er fyldt med biotekselskaber.

BMS forventer at finde de første to virksomheder i slutningen af denne måned.

"Sponsoratet af disse iværksættervirksomheder ligger i naturlig forlængelse af vores fokus med at accelerere opdagelse og udvikling af potentielle transformerende lægemidler til patienter med alvorlige sygdomme," siger Carl Decicco, ansvarlig for nye lægemidler hos BMS, til BioSpace.

Han påpeger, at ved at placere iværksættervirksomhederne i Kendall Square, vil de få hjemsted i et af de mest "pulserende økosystemer med verdensklasse forskning, innovation og iværksætteri".

Forsiden lige nu

MedWatch-indeks: Endnu en tung uge for biotekaktierne

Nedturen ser ud til at fortsætte for de danske biotekaktier, som alle oplevede kursfald i uge 47. Novo Nordisk ender for en efterhånden sjælden gangs skyld på toppen i MedWatch-indekset, efter at have givet markedet tiltro til fremtiden på sin kapitalmarkedsdag.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier