MedWatch

Leukæmimidlet Imbruvica godkendes til førstebehandling i USA

De amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, har godkendt leukæmimidlet Imbruvica til førstelinjebehandling af kronisk lymfatisk leukæmi, den samme variant af sygdommen, som Genmabs Arzerra også retter sig mod.

De to amerikanske selskaber Johnson & Johnson og AbbVie kunne være overordentligt tilfredse i fredags, da det kom frem, at lægemiddelmyndighederne i USA, FDA, havde godkendt deres leukæmimiddel, Imbruvica, til førstelinjebehandling af kræftsygdommen. Det skriver FiercePharma.

Imbruvica bruges til behandling af den variant af kræftsygdommen, som kaldes kronisk lymfatisk leukæmi, og som danske Genmabs middel Arzerra også retter sig imod.

Midlet er blevet godkendt til førstelinjebehandling som følge af nye resultater fra et fase 3-studie med midlet. De nye data viste en reduceret risiko for sygdomsprogression eller død på 84 pct. i forhold til den eksisterende kemobehandling chlorambucil. AbbVie har dermed indfriet den første del af ambitionerne om, at Imbruvica skal godkendes til førstelinjebehandling til flere former for kræft.

De to selskaber ser ud til at fortsætte den stærke udvikling inden for leukæmiområdet – AbbVie har sammen med Janssen (Johnson & Johnsons datterselskab) også udviklet andet leukæmimiddel venetoclax, som af analysebureauet Thompson Reuters forventes at blive et af de bedst sælgende lægemidler i 2016.

NICE siger nej til Genmab-rival

Amerikansk gennembrud for Novartis

Udvidet Genmab-godkendelse giver luft til trængt produkt

Forsiden lige nu

Svensk Novo-selskab går tilbage på både top- og bundlinje

Både omsætning og indtjening er faldet i tredje kvartal for det svenske medicinalselskab Orexo, som Novo Holdings ejer en fjerdedel af. Selskabet styrer dog fortsat mod et nyt år med plus på bundlinjen, og der er lagt i ovnen til et endnu bedre 2018.

Johnson & Johnson indgår hepatitis-alliance

Den amerikanske medicinalkoncern Johnson & Johnson har indgået en samarbejdsaftale med et lille biotekselskab omkring hepatitis B og potentielt også en række andre infektionssygdomme.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier