MedWatch

GSK's astmamedicin er sikker på den lange bane

Resultater fra et længerevarende sikkerhedsstudie af en ny form for astmamedicin fra GlaxoSmithKline, viser, at midlet også er sikkert til langtidsbrug.

GlaxoSmithKlines nye astmamedicin, Nucala, har fået mere medvind i sejlene, efter at nye langtidsstudier af midlet viser, at sikkerhedsprofilen ligner den fra tidligere forsøg.

Medicinen er allerede godkendt i USA og Europa og administreres via en indsprøjtning hver fjerde uge. Nucala er et antistof, som reducerer mængden af en form af hvide blodceller, eosinophils – overproduktionen af dem kan skabe inflammation i lungerne, som netop også er medvirkende til astma.

Nucala blev godkendt tilbage i november og har siden været under kritik af blandt andet nonprofit-organisationen Institute for Clinical and Economic Review (ICER) for at være for dyr.

Midlet bliver for øjeblikket også testet i behandlingen af patienter med kronisk obstruktiv lungesygdom (KOL).

GSK's nye astmamedicin kritiseres for prisen

GSK får godkendt ny astmabehandling

GSK nærmer sig godkendelse af nyt astmamiddel

Forsiden lige nu

Svensk Novo-selskab går tilbage på både top- og bundlinje

Både omsætning og indtjening er faldet i tredje kvartal for det svenske medicinalselskab Orexo, som Novo Holdings ejer en fjerdedel af. Selskabet styrer dog fortsat mod et nyt år med plus på bundlinjen, og der er lagt i ovnen til et endnu bedre 2018.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier