MedWatch

GSK's astmamedicin er sikker på den lange bane

Resultater fra et længerevarende sikkerhedsstudie af en ny form for astmamedicin fra GlaxoSmithKline, viser, at midlet også er sikkert til langtidsbrug.

GlaxoSmithKlines nye astmamedicin, Nucala, har fået mere medvind i sejlene, efter at nye langtidsstudier af midlet viser, at sikkerhedsprofilen ligner den fra tidligere forsøg.

Medicinen er allerede godkendt i USA og Europa og administreres via en indsprøjtning hver fjerde uge. Nucala er et antistof, som reducerer mængden af en form af hvide blodceller, eosinophils – overproduktionen af dem kan skabe inflammation i lungerne, som netop også er medvirkende til astma.

Nucala blev godkendt tilbage i november og har siden været under kritik af blandt andet nonprofit-organisationen Institute for Clinical and Economic Review (ICER) for at være for dyr.

Midlet bliver for øjeblikket også testet i behandlingen af patienter med kronisk obstruktiv lungesygdom (KOL).

GSK's nye astmamedicin kritiseres for prisen

GSK får godkendt ny astmabehandling

GSK nærmer sig godkendelse af nyt astmamiddel

Forsiden lige nu

ABG: Konkurrenter kan have skabt uro om Darzalex-prognose

Problemer er fortsat for Genmab-aktien i kølvandet på hæmatologikonferencen ASH i denne uge, primært på baggrund af stærke data fra en CAR-T-celleterapi mod knoglemarvskræft. Aktien har torsdag eftermiddag mistet mere end 14 pct. af sine værdi i forhold til inden konferencen.

Novos nye partner har fokus på neurologiske sygdomme

Novo Nordisk har netop indgået en mulig milliardaftale med et belgisk selskab om et eksperimentel lægemiddel mod diabetes og NASH. Men biotekselskabets arbejde har ellers mere berøring med sygdomsområder, som to andre danske selskaber fokuserer på.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier