MedWatch

Baxalta dropper canceraftale efter dårlige data

Amerikanske Baxalta har droppet en milliardaftale om udvikling af et cancerlægemiddel med et amerikansk biotekselskab efter flere kliniske tilbageslag. Samtidig gør Baxalta klar til massefyring i USA.

Uoverensstemmelse i forhold til strategien har nu fået amerikanske Baxalta til at bakke ud af en canceraftale med amerikanske Oncova Therapeutics. I følge FierceBiotech indgik parterne aftalen tilbage i 2012 om lægemiddelkandidaten rigosertib til behandling af myelodysplastisk syndrom, som er en fællesbetegnelse for en række knoglemarvssygdomme.

Aftalen indeholdt en upfront-betaling på 50 mio. dollars fra Baxalta, og yderligere mulighed for 515 mio. dollars til Oncova i bytte for de amerikanske rettigheder.

Rigosertib har flere kliniske tilbageslag i bagagen. Blandt andet kiksede man et fase 3-studie til behandling af myelodysplastisk syndrom samt et studie rettet mod bugspytkirtelkræft.

Hos Onconova er man skuffet over Baxaltas beslutning - ikke mindst fordi man ikke skal længere tilbage end til december, hvor man påbegyndte et nyt fase 3-studie med 225 patienter.

"Onconova er meget skuffede over timingen af Baxaltas beslutning eftersom patientrekrutteringen i dette pivotale studie for patienter med kort levetid og ingen alternative behandlingsformer er påbegyndt for kun tre måneder siden," udtaler Ramesh Kumar, adm. direktør hos Onconova.

Også medarbejderne hos Baxalta kommer til at mærke selskabets oprydning. I følge Biospace gør selskabet klar til massefyring i Californien, hvor 239 medarbejdere bliver fyret per den 1. maj i år. Fyringen er ifølge mediet et resultat af fusionen med irske Shire.

Forsiden lige nu

MSD's Keytruda fejler i mavekræftstudie

Immunterapien Keytruda fra amerikanske Merck/MSD har ikke kunnet overgå kemoterapi i andenlinjebehandling af patienter med kræft i mave eller spiserør. Lægemidlet blev for få måneder siden godkendt i indikationen i tredje linje.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier