MedWatch

Kina-reformer gavner dansk medicineksport

I takt med en aldrende befolkning og en stigende sundhedsbevidsthed har kineserne brug for flere og flere lægemidler, og det gavner også den danske medicineksport, skriver Børsen.

Sundhed- og velfærd er højt prioriteret i den femårsplan, Folkekongressen i denne uge er samlet i Beijing for at diskutere, og det er godt nyt for den danske medicineksport, skriver dagbladet Børsen i dag.

Trods svagere økonomisk vækst i Kina oplever den danske lægemiddelsektor fortsat fremgang. Sidste år voksede det kinesiske marked for lægemidler med knap 8 pct., og her har de danske virksomheder generelt godt fat.

”Folkesundheden er kommet højt op på regeringens dagsorden i takt med en eksplosiv vækst i livsstilssygdomme, en hastigt aldrende befolkning og en stigende sundhedsbevidsthed i samfundet. Derfor bliver kapacitetsopbygningen i den kinesiske sundhedssektor enormt spændende at følge de kommende år,” siger Victor Malecki, teamchef for sundhedssektoren på den danske ambassade i Kina.

I 2015 ventes den samlede vækst for de danske medicinalselskaber at lande på mellem 15 og 17 pct. Dermed kommer sektoren til at stå for omkring 20 pct. af den samlede vareeksport til Kina.

Novo-kronprins blæser til angreb på ærkerival

Kina vil accelerere egen lægemiddelindustri

Kina slår ned på den lokale medicinalindustri

Forsiden lige nu

Her er Novo Nordisks strategi for fremtiden

Novo Nordisk har lagt en plan for den fremtidige vækst i de forskellige dele af sin forretning. Der vil både være fokus på den traditionelle kerneforretning og nye områder, og så har selskabet intensiveret sin jagt på mulige opkøb.

Allergan sagsøgt for at vildlede patentkontor

Endnu engang er amerikanske Allergan havnet i en patenttvist om blockbusteren Restasis. Denne gang handler det dog ikke om selskabets såkaldte ”indianer-finte”, men derimod om vildledning af det amerikanske patentkontor.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier