MedWatch

Novo-direktør: Ingen finansiel effekt af Leader-studie i 2016

Nok er det positive resultater, som Novo Nordisk kunne fremlægge for et stort Victoza-studie fredag eftermiddag, men det er ifølge selskabets finansdirektør ikke noget, som får en umiddelbar effekt på resultaterne i 2016.

Det positive resultat af Novo Nordisks store Leader-studie, der viste, at diabetesmidlet Victoza mindsker risikoen for hjerte-kar-sygdomme, får ikke umiddelbar effekt på de finansielle resultater i indeværende år.

Desuden er det for tidligt at sige, om det får effekt for Novo Nordisks langsigtede mål.

Det siger koncernøkonomidirektør Jesper Brandgaard på en telekonference fredag eftermiddag.

Jesper Brandgaard pointerede, at Novo Nordisk skal have udvidet indlægssedlen, og det sker i dialog med myndighederne og tager tid. Han venter derfor ikke en finansiel effekt i indeværende år.

Derimod erkender han, at effekten kan være positiv i årene efter, men det er for tidligt at sige noget om endnu, da det kommer an på udfaldet af samtaler med sundhedsmyndighederne i både USA og Europa.

Novo Nordisks nye langsigtede mål, der blev annonceret i forbindelse med årsregnskabet, var en fremgang i driftsresultatet på 10 pct. i de kommende år mod tidligere omkring 15 pct.

"Det er vigtigt at huske på, at udfaldet af Leader-studiet og det sidste af de to såkaldte Switch-studier fra sidste uge, der måler antallet af tilfælde af for lavt blodsukker med Tresiba sammenlignet med Sanofis Lantus, ikke er medregnet i Novo Nordisks langsigtede forventninger," fremhæver senioranalytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank over for Ritzau Finans.

Novo Nordisk kom ikke med et nyt mål for overskudsgraden, da den ventes at forblive på det nuværende niveau på omkring 44 pct

Krogsgaard: Vi udbygger Victozas i forvejen stærke position

Sydbank: Positive forsøgsresultater kan booste salget af Victoza

Klinisk succes for Novos blockbuster

Forsiden lige nu

Novo-direktør: Det kan man ikke gøre meget bedre

Et amerikansk ekspertpanel under FDA stemte onsdag så godt som enstemmigt for en godkendelse af Novo Nordisks lægemiddelhåb semaglutid. Det vakte stor glæde i selskabets hovedkvarter, hvor forskningsdirektør Mads Krogsgaard Thomsen fulgte seancen med flere hundrede kolleger.

Sydbank: Eksperter ser semaglutid som den førende GLP-1-analog

Ifølge Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen var de eksperter, som onsdag aften anbefalede en amerikansk godkendelse af Novo Nordisks lægemiddelhåb semaglutid, meget tilfredse med både effekt- og hjertekardata på midlet. Han forventer en kursstigning fra morgenstunden og en godkendelse til december.

Amerikansk Novo-rival sætter sig selv til salg

Novo Nordisks nærmeste rival på det amerikanske marked for fedmebehandling sår tvivl om sin egen overlevelse og lægger blandt andet op til, at et salg eller en fusion kan komme på tale.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier