MedWatch

Sydbank: Positive forsøgsresultater kan booste salget af Victoza

Det er særdeles positive resultater, som er kommet ud af Novo Nordisk store studie med diabetesproduktet Victoza. Resultater, der kan være med til at forøge salgstallene for midlet.

Det er meget positivt, at Novo Nordisks diabetesmiddel Victoza nedsætter risikoen for hjerte-kar-sygdomme i forbindelse med behandlingen.

Det siger analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen til Ritzau Finans.

"Der var i aktiekursen indbygget en smule forhåbning om, at Victoza ville vise såkaldt "superiority", men det var ikke til fulde indregnet, hvilket fredagens kursreaktion understreger," siger han med henvisning til, at Novo-aktien stiger knap 7 pct. fredag eftermiddag.

Novo Nordisk vil senere i år komme med detaljer om resultaterne i studiet på en konference i USA, og her bliver det særligt årsagen til den lavere hjerte-kar-risiko, som Søren Løntoft Hansen vil holde øje med.

"I forbindelse med konkurrenten Eli Lillys diabetesprodukt Jardiance, der også viste "superiority" i relation til at mindske hjerte-kar-risici, var der spekulationer fremme om, at det skyldtes den vanddrivende effekt, der er i det middel," siger Søren Løntoft Hansen.

Victoza virker ikke på samme måde, og derfor må årsagen til den nedsatte hjerte-kar-risiko være en anden.

"Grunden til risikoreduktionen hos Victoza er grundet en anden virkningsmekanisme, der formentlig adskiller sig fra Lilly-produktet," vurderer Sydbank-analytikeren.

Ser frem til flere deltaljer

Han ser frem til at få flere detaljer på konferencen i juni. Når Victoza nedsætter hjerte-kar-risikoen, som jo er forhøjet hos diabetespatienter, får det også en anden positiv effekt på salget af Victoza.

"Jeg tror, at de forsøgsresultater vil gøre, at Victoza vil blive brugt tidligere i forløbet og hos yngre mennesker, end det er tilfældet i dag," siger Søren Løntoft Hansen, og han venter på den baggrund øget salg fremadrettet.

En anden positiv ting ved Leader-studiet er, at det er så stort. Det giver mulighed for at få andre svar fra studiet.

"Det er et kæmpestudie med over 9000 patienter, og det giver mulighed for at få resultater og svar på mange andre ting om brugen af Victoza og andre GLP-1 produkter," siger han.

Han venter dog, at der kan gå et godt stykke tid, for der kommer svar på disse resultater, da materialet netop er så stort, og det derfor tager så lang tid at tygge sig igennem det.

Forsiden lige nu

Her er Novo Nordisks strategi for fremtiden

Novo Nordisk har lagt en plan for den fremtidige vækst i de forskellige dele af sin forretning. Der vil både være fokus på den traditionelle kerneforretning og nye områder, og så har selskabet intensiveret sin jagt på mulige opkøb.

Allergan sagsøgt for at vildlede patentkontor

Endnu engang er amerikanske Allergan havnet i en patenttvist om blockbusteren Restasis. Denne gang handler det dog ikke om selskabets såkaldte ”indianer-finte”, men derimod om vildledning af det amerikanske patentkontor.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier