MedWatch

Novo-aktien banker op efter studiesucces

Aktionærerne i Novo Nordisk kan gå glade på weekend, efter at nye stærke resultater fra et studie med Victoza sender aktien til vejrs.

Novo Nordisks seneste studie er en lækkerbisken for aktionærerne. Novo-aktien er i hopla fredag eftermiddag, efter at selskabet har offentliggjort resultaterne af det store Leader-studie af diabetesmidlets Victozas sikkerhedsprofil.

Studiet viste, at Victoza giver diabetespatienter mindre risiko for hjerte-kar-problemer.

Det belønnes af investorerne, som ikke havde turdet håbe på så gode resultater.

"Aktiemarkedet havde delvist regnet med, at Victoza reducerede de hjerte-kar-mæssige risici, men det har ikke til fulde været indregnet i aktiekursen, og derfor er der udsigt til kursstigninger. Resultaterne af Leader-studiet vil bidrage til et øget salg, da Victoza formentlig vil blive brugt tidligere i behandlingsregimet og formentlig også vil blive brugt forebyggende blandt yngre type 2-diabetikere," lyder vurderingen fra analytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank.

Novo-aktien stiger 3,4 pct. i forhold til torsdag og ligger nu i kurs 368,50. Før offentliggørelsen af resultaterne lå Novo-aktien i kurs 352.

Forsiden lige nu

GSK får FDA nik til potentiel revolutionerende HIV-behandling

GSK har fået grønt lys fra de amerikanske lægemyndigheder, FDA, til selskabets mest lovende HIV-middel. Tilladelsen kan være indledningen til et paradigmeskifte inden for HIV-behandling, idet behandlingen reducerer antallet af lægemidler, patienterne behøver at tage.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier