Den store franske vaccineproducent Sanofi har for alvor kastet sig ud i jagten på en vaccine til at bekæmpe udbruddet af den myggebårne Zika-virus. Selskabet var blandt de første aktører på banen og kæmper nu med adskillige andre selskaber, som ligeledes vil være først med en vaccine. Det skriver Reuters.

Konkurrenterne tæller blandt andre det indiske selskab Bharat Biotech, amerikanske Inovio og også USA's National Institutes of Health. I alt vurderer WHO (World Health Organization), at mindst 15 selskaber og akademiske grupper er i gang med at forske i vacciner mod virussen, som i Brasilien og det øvrige Latinamerika sættes i forbindelse med fødselsskader og en sjælden neurologisk sygdom.

Men som en prominent producent af vacciner til blandt andet japansk hjernehindebetændelse og den første vaccine mod denguefeber har Sanofi stærke kompetencer på området. Selskabet satser på at kunne begynde studier i mennesker allerede til næste år, og en eventuel vaccine vil stå til at få en langt hurtigere godkendelsesproces end sædvanligt hos de forskellige landes sundhedsmyndigheder.

Til gengæld vil det efter al sandsynlighed blive svært at sætte et forsøg op, da gravide kvinder som regel bliver ekskluderet i de indledede testfaser i kliniske studier med nye vacciner og lægemidler.

  Zika-virussen har sat gang i omfattende industrikapløb

  Sanofi-topchef vil have hurtig udvikling af Zika-vaccine

  EMA vil hjælpe med udvikling af Zika-vacciner