MedWatch

Moody's: Amerikansk prispres er permanent

Kreditvurderingsbureauet Moody's nedgraderer sit syn på vækstudsigten i medicinalbranchen som konsekvens af, at man ser et konstant prispres på det amerikanske marked fremover.

Det amerikanske kreditvurderingsbureauet Moody's tager nu konsekvensen af, hvad medicinalbranchen har oplevet gennem længere tid. Der har været skrevet og snakket meget om prispres på det amerikanske marked, og den faktor ser Moody's som en konstant over den nærmeste fremtid. Derfor nedgraderer man ifølge FierceBiotech industriens vækstudsigt fra "positiv" til "stabil".

Konsolideringen blandt de store aktører på betalersiden, hele Skhreli-farcen og den skarpe valgskampsretorik fra især de demokratiske præsidentkandidater har fyldt meget i billedet det seneste halve år. Men det er ikke den eneste faktor, som Moody's begrunder sin nedgradering med.

Den negative effekt af den stigende dollar trækker ned, når det kommer til de oversøiske overskud for USA-baserede virksomheder, og en langsom salgskurve for nogle af nye produkter trækker også ned. Moody's forventer nu 3-4 pct. EBITDA-vækst over de næste 12 til 18 måneder, hvilket er en reducering fra det forrige niveau på 4-5 pct. Tingene kan dog ændre sig.

"Vi kunne ændre vores vurdering til "positivt" (...), hvis prisfleksibiliteten stiger, hvis nye produktlanceringer væsentligt overstiger forventningerne, eller hvis en ny runde af mega-fusioner i industrien skaber store muligheder for reduktion af omkostninger," skriver Moody's ifølge FierceBiotech.

"Jeg har ingen anelse om, hvor de 3 mia dollars kom fra"

UBS: Novos langsigtede mål er for optimistiske

Medicinalgiganter slår igen i amerikansk priskrig

Prispresset på medicin vil øges i USA

Novo forventes at skrue ned for charmen

Forsiden lige nu

EUHA-optakt: Det skal vi holde øje med

Når det i morgen går løs på høreapparatsmessen EUHA i Nürnberg, er det især værd at holde med selskabernes status på remote fine tuning-teknologier, genopladelige batterier og det kommende over the counter-marked i USA. De helt store produktlanceringer skal vi nok ikke forvente, vurderer analytiker.

Danske rehabselskaber flokkes til det tyske marked

De danske producenter af hjælpemidler søger i stigende grad vækst fra salg i Tyskland. Det gælder etablerede koncerner som Guldmann, der investerer i Tyskland på ny, såvel som de helt små opstartsvirksomheder, der tager deres første skridt på markedet.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier