MedWatch

Pfizer og Merck tester forfejlet lægemiddel

Biotekselskabet Verastem kan se frem til nyt håb for deres forfejlede kræftmiddel, for nu vil Pfizer og tyske Merck teste det sammen med deres egen checkpoint-hæmmer.

Det er fem måneder siden, at det amerikanske biotekselskab Verastem måtte se i øjnene, at selskabets kræftmiddel VS-6063 (defactinib) ikke kunne producere de ønskede resultater i forbindelse med behandling af cancerformen mesothelioma. Men nu er der altså nyt håb for lægemidlet, for tyske Merck og Pfizer vil teste det i kombination med deres checkpoint-hæmmer avelumab mod æggestokkekræft. Det skriver FierceBiotech.

Dermed når defactinib hele cirklen rundt – midlet begyndte nemlig sit liv hos Pfizer, der videresolgte det til Verastem tilbage i 2012. Det har indtil videre ikke været den bedste investering set fra Verastems synspunkt, for fiaskoen med midlet kostede selskabet dyrt – aktieprisen faldt med 65 pct., og selskabet måtte fyre halvdelen af sine ansatte.

Merck har i stedet for nydt en bedre succes med avelumab – Pfizer betalte 850 mio. dollars for at indgå et partnerskab med Merck om udviklingen af midlet, der er en konkurrent til amerikanske Mercks Keytruda, Bristol Myers-Squibbs Opdivo og Roches atezolizumab. Avelumab er dog stadig bagefter særligt Keytruda og Opdivo, som var først på banen inden for PD-L1-hæmmerne.

Verastem er da også involveret med amerikanske Merck om en kombinationsbehandling af Keytruda og defactinib. Aftalen blev indgået i januar.

Hverken Merck, Pfizer og Verastem har fremlagt de finansielle oplysninger om aftalen.

Verastems aktier dykker efter Twitter-snak

Pfizer mener, de har den potentielt bedste behandling mod kræft

Merck og Pfizer skubber Avelumab ind i fase tre

Forsiden lige nu

Her er Novo Nordisks strategi for fremtiden

Novo Nordisk har lagt en plan for den fremtidige vækst i de forskellige dele af sin forretning. Der vil både være fokus på den traditionelle kerneforretning og nye områder, og så har selskabet intensiveret sin jagt på mulige opkøb.

Allergan sagsøgt for at vildlede patentkontor

Endnu engang er amerikanske Allergan havnet i en patenttvist om blockbusteren Restasis. Denne gang handler det dog ikke om selskabets såkaldte ”indianer-finte”, men derimod om vildledning af det amerikanske patentkontor.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier