Torsdag faldt aktien i Novo Nordisk 2,6 pct., efter at Express Scripts, der er den største amerikanske administrator af receptpligtig medicin, gjorde sig bemærket med kommentarer om, at Novos langtidsvirkende insulin Tresiba er et godt lægemiddel, men ikke godt nok som decideret erstatning til sygekassens foretrukne insulin, Lantus.

Det har dog aldrig været forventet, at Tresiba skulle gøre entré på Express Scripts anbefalingsliste, og derfor er torsdagens kursfald i Novo-aktien uberettiget.

Sådan lyder meldingen fra Handelsbanken Capital Markets.

"Det ligger ikke i vores og formentligt heller ikke i markedets estimater, at Tresiba skulle komme på Express Scripts liste over anbefalede lægemidler. Derfor vurderer vi også, at torsdagens relativt kraftige kursfald var en overreaktion," skriver Handelsbanken i en analyse og påpeger, at listen ikke indeholde nogen Novo-produkter.

Novo Nordisks succesfulde GLP-1-analog Victoza har været på listen, men blev droppet for tre år siden.

"Vi anbefaler derfor, at man udnytter torsdagens tilbagefald til at samle aktien op. Vi synes, at man bør ignorere støjen og i stedet bemærke, at på trods af at Tresiba i dag ikke er på Express Scripts liste over anbefalede lægemidler, så indikerer de foreløbige receptdata, at salget af Tresiba i 2016 kan blive en del bedre, end hvad konsensus venter," lyder det fra Handelsbanken.

Finanshusets anbefaling af medicinalaktien er "køb", og kursmålet er på 439 kr.

Fredag falder Novo-aktien yderligere 1,2 pct. til 352 kr.

  Sydbank: Tre ting presser Novo-aktien

  Novos Tresiba-data ændrer ikke tilskudsstatus hos sygekasse

  Novo Nordisk i strid kinesisk modvind