MedWatch

Novos Tresiba-data ændrer ikke tilskudsstatus hos sygekasse

Hos den største amerikanske pharmacy benefit-manager Express Scripts har man ikke tænkt at skrue op for tilskuddet til Novo Nordisks' nye langtidsvirkende insulin på trods af nye data for midlet.

Novos seneste kliniske data med det langtidsvirkende insulin Tresiba ændrer ikke umiddelbart på anbefalingerne og tilskudsdækningen hos Express Scripts, der rådgiver en lang række amerikanske sygekasser.

Det skriver Bloomberg News på baggrund af et interview med Steve Miller, der har titel af chief medical officer hos Express Scripts.

Tresiba har i øjeblikket status som en "ikke-foretrukken" behandlingsmulighed hos Express Scripts, og patienterne skal dermed selv finansiere en større del af regningen end ved brug af Sanofis langtidsvirkende insulin Lantus eller andre insuliner. Og det vil ikke blive nemt for Novo at få ændret på den katagorisering af lægemidlet, selv om de seneste studier viste, at Tresiba reducerer risikoen for hypoglykæmi, eller et for kraftigt fald i blodsukkeret, sammenlignet med Lantus.

"Mens jeg ikke vil afsløre, hvad vi kommer til at gøre, så finder vi disse data vigtige, men ikke vigtige nok til, at de vil diktere en beslutning," siger Steve Miller i et telefoninterview.

Egne studier

Bloomberg skriver desuden, at Express Scripts har gennemført sine egne studier, der viste, at det er muligt at reducere antallet af tilfælde af hypoglykæmi på anden vis. Det kan eksempelvis lade sig gøre ved at overvåge blodsukkeret med wifi-forbundne blodsukkermålere, som giver mulighed for at skride ind, inden blodsukkeret bliver for lavt.

Novo offentliggjorde i sidste uge data fra det sidste af sine to såkaldte Switch-studier, der måler antallet af tilfælde af hypoglykæmi med Tresiba sammenlignet med Lantus. Studet viser, at risikoen for hypoglykæmi - et for kraftigt fald i blodsukkeret - er lavere med Tresiba end med Lantus - en observation, som Novo venter kan bruges som argument i drøftelserne med de amerikanske sygekasser for, at Tresiba kan få samme tilskudsstatus, selv om det koster mere end Lantus.

Novo har fuld fart på Tresiba-recepter i USA

Krogsgaard: Drøfter sammenligningsstudie mellem Tresiba og Toujeo

Tresiba-studie viser fordele over Lantus

Forsiden lige nu

Disse virksomheder får lov at dyrke cannabis i Danmark

Lægemiddelstyrelsen har offentliggjort navnene på det ene selskab, som indtil nu har fået tilladelse til at dyrke det såkaldte cannabismellemprodukt, der er en forarbejdet udgave af råproduktet. Derudover har 11 selskaber har fået tilladelse til at dyrke cannabis.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier