MedWatch

Danske: Zealand får filet kursmål oven på skuffende studie

Danske Bank har skåret i kursmålet for Zealand Pharma, efter det danske biotekselskab har fremlagt skuffende data fra et fase-2-studie.

Danske Bank har filet kursmålet for Zealand Pharma ned til 181 kr. fra 200 kr., efter at biotekselskabet har fremlagt et skuffende forskningsresultat.

Det fremgår af et notat fra Danske Markets.

Et fase 2-forsøg med et middel mod følgeskader fra blodpropper har ikke nået sit ellers tænkte effektmål, oplyste Zealand Pharma onsdag i en meddelelse til fondsbørsen.

I meddelelsen forklarer biotekselskabet, at midlet Danegaptid ikke viste nogen effekt i forhold til studiets primære mål om at beskytte hjertevæv mod iskæmiske reperfusionsskader. Det er kort sagt de skader, som opstår, når hjertets kranspulsårer genåbnes ved en ballonudvidelse.

Zealand-aktien falder med 4,6 pct. til 114 kr. torsdag formiddag efter at være dalet med knap 8 pct. kort efter børsåbning.

Forsiden lige nu

Novo-direktør: Det kan man ikke gøre meget bedre

Et amerikansk ekspertpanel under FDA stemte onsdag så godt som enstemmigt for en godkendelse af Novo Nordisks lægemiddelhåb semaglutid. Det vakte stor glæde i selskabets hovedkvarter, hvor forskningsdirektør Mads Krogsgaard Thomsen fulgte seancen med flere hundrede kolleger.

Sydbank: Eksperter ser semaglutid som den førende GLP-1-analog

Ifølge Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen var de eksperter, som onsdag aften anbefalede en amerikansk godkendelse af Novo Nordisks lægemiddelhåb semaglutid, meget tilfredse med både effekt- og hjertekardata på midlet. Han forventer en kursstigning fra morgenstunden og en godkendelse til december.

Amerikansk Novo-rival sætter sig selv til salg

Novo Nordisks nærmeste rival på det amerikanske marked for fedmebehandling sår tvivl om sin egen overlevelse og lægger blandt andet op til, at et salg eller en fusion kan komme på tale.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier