MedWatch

Amgen i patentstrid med Sandoz om blockbuster

Amerikanske Amgen har kvitteret for Sandoz' biosimilære version af blockbusteren Enbrel med et søgsmål om krænkelse af patent.

Det amerikanske medicinalselskab Amgen er gået i kødet på biosimilære versioner af selskabets blockbuster Enbrel (etanercept), der er et af verdens bedst sælgende gigtmidler.

Ifølge FiercePharma har Amgen sendt et søgsmål om patentkrænkelse til Novartis' generiske division Sandoz, der har udviklet en biosimilær version af Enbrel og efterfølgende har indsendt en registreringsansøgning til de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA. Amgen mener, at Sandoz med det træk har krænket en række patenter.

Ifølge FiercePharma mener Amgen, at Sandoz "snylter på frugterne" af en "banebrydende indsats" i udviklingen af Enbrel. Amgen har over to årtier arbejdet på Enbrel til behandling af en række autoimmune sygdomme som psoriasis og ankyloserende spondylitis (AS). Derudover påpeger Amgen i søgsmålet, at Sandoz kun har foretaget kliniske studier med psoriasispatienter, selv om selskabet har søgt godkendelse hos FDA i flere indikationer.

Enbrel omsatte sidste år for mere end 5 mia. dollars. FDA accepterede i oktober sidste år Sandoz' registreringsansøgning.

Forsiden lige nu

ABG: Konkurrenter kan have skabt uro om Darzalex-prognose

Problemer er fortsat for Genmab-aktien i kølvandet på hæmatologikonferencen ASH i denne uge, primært på baggrund af stærke data fra en CAR-T-celleterapi mod knoglemarvskræft. Aktien har torsdag eftermiddag mistet mere end 14 pct. af sine værdi i forhold til inden konferencen.

Novos nye partner har fokus på neurologiske sygdomme

Novo Nordisk har netop indgået en mulig milliardaftale med et belgisk selskab om et eksperimentel lægemiddel mod diabetes og NASH. Men biotekselskabets arbejde har ellers mere berøring med sygdomsområder, som to andre danske selskaber fokuserer på.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier