MedWatch

Amgen i patentstrid med Sandoz om blockbuster

Amerikanske Amgen har kvitteret for Sandoz' biosimilære version af blockbusteren Enbrel med et søgsmål om krænkelse af patent.

Det amerikanske medicinalselskab Amgen er gået i kødet på biosimilære versioner af selskabets blockbuster Enbrel (etanercept), der er et af verdens bedst sælgende gigtmidler.

Ifølge FiercePharma har Amgen sendt et søgsmål om patentkrænkelse til Novartis' generiske division Sandoz, der har udviklet en biosimilær version af Enbrel og efterfølgende har indsendt en registreringsansøgning til de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA. Amgen mener, at Sandoz med det træk har krænket en række patenter.

Ifølge FiercePharma mener Amgen, at Sandoz "snylter på frugterne" af en "banebrydende indsats" i udviklingen af Enbrel. Amgen har over to årtier arbejdet på Enbrel til behandling af en række autoimmune sygdomme som psoriasis og ankyloserende spondylitis (AS). Derudover påpeger Amgen i søgsmålet, at Sandoz kun har foretaget kliniske studier med psoriasispatienter, selv om selskabet har søgt godkendelse hos FDA i flere indikationer.

Enbrel omsatte sidste år for mere end 5 mia. dollars. FDA accepterede i oktober sidste år Sandoz' registreringsansøgning.

Forsiden lige nu

Svensk Novo-selskab går tilbage på både top- og bundlinje

Både omsætning og indtjening er faldet i tredje kvartal for det svenske medicinalselskab Orexo, som Novo Holdings ejer en fjerdedel af. Selskabet styrer dog fortsat mod et nyt år med plus på bundlinjen, og der er lagt i ovnen til et endnu bedre 2018.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier