MedWatch

Nævn får udvidede beføjelser ved lægemiddelforsøg

Etisk Nævn for Lægemiddelindustrien kan nu også kontrollere og sanktionere virksomheder, der ikke lever op til retningslinjerne for kliniske forsøg.

Etisk Nævn for Lægemiddelindustrien, ENLI, har fået udvidet dets beføjelser, sådan at nævnet fremover kan sanktionere virksomheder, der ikke lever op til de retningslinjer for kliniske lægemiddelforsøg og non-interventionsforsøg, som Lægemiddelindustriforeningen (Lif), Lægevidenskabelige Selskaber (LVS) og Lægeforeningen sammen har formuleret. Det skriver Dagens Pharma.

Det nye regelsæt betyder blandt andet, at ENLI kan sanktionere virksomheder, hvis disse ikke udbetaler forskningsmidler til officielle forskningskonti, eller hvis virksomheden undlader at anmelde begrundet mistanke om uredelighed til Udvalgene vedrørende Videnskabelig Uredelighed (UVVU).

Retningslinjerne bag de udvidede beføjelser er blevet lavet efter, at en gennemgang har vist, at ikke alle dele af den såkaldte fælleserklæring fra 2014 om kliniske lægemiddelforsøg og non-interventionsforsøg var reguleret ved lov.

Det er disse dele, som ENLI fremover skal kontrollere.

De nye retningslinjer er trådt i kraft per 1. februar i år og kan læses her.

Fra politi til lægemidler

Bødestatistik: Industrien går med livrem og seler

ENLI: Styrelse skaber usikkerhed om etik-regler

Forsiden lige nu

Novo-direktør: Det kan man ikke gøre meget bedre

Et amerikansk ekspertpanel under FDA stemte onsdag så godt som enstemmigt for en godkendelse af Novo Nordisks lægemiddelhåb semaglutid. Det vakte stor glæde i selskabets hovedkvarter, hvor forskningsdirektør Mads Krogsgaard Thomsen fulgte seancen med flere hundrede kolleger.

Sydbank: Eksperter ser semaglutid som den førende GLP-1-analog

Ifølge Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen var de eksperter, som onsdag aften anbefalede en amerikansk godkendelse af Novo Nordisks lægemiddelhåb semaglutid, meget tilfredse med både effekt- og hjertekardata på midlet. Han forventer en kursstigning fra morgenstunden og en godkendelse til december.

Amerikansk Novo-rival sætter sig selv til salg

Novo Nordisks nærmeste rival på det amerikanske marked for fedmebehandling sår tvivl om sin egen overlevelse og lægger blandt andet op til, at et salg eller en fusion kan komme på tale.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier