MedWatch

Biotekselskab fyrer efter tre fejlede forsøg

Flere fejlede fase 3-forsøg får nu et amerikansk biotekselskab til at skære 20 pct. af medarbejderstaben.

Nedturen fortsætter for det amerikanske biotekselskab Chimerix, der nu tager konsekvensen af tre fejlede fase 3-studier. Ifølge BioSpace.com vil man skære 20 procent af arbejdsstyrken fra.

Tilbage i december sidste år fejlede selskabets antivirale lægemiddelhåb brincidofovir mod cytomegalovirus (CMV) i et fase 3-studie. I slutningen af februar valgte Chimerix så at stoppe yderligere to fase 3-studier med brincidofovir.

I regnskabet for fjerde kvartal fremgik det, at selskabet havde tabt 117,4 mio. dollars. Året inden havde man tabt 59,3 mio. dollars.

Selskabet har dog stadig penge i kassen, som man vil bruge til den videre udvikling af brincidofovir.

"Vi har fortsat kapital med 343 mio. dollars på hånden ved udgangen af 2015 og planlægger at bruge vores finansielle styrke til effektivt at finansiere udviklingen af brincidofovir og vores andre pipeline-programmer, der er baseret på en omhyggelig porteføljeanalyse og diskussioner med regulatoriske ledere i de kommende måneder," udtaler finansdirektør i Chimerix, Tim Trost.

Forsiden lige nu

GSK får FDA nik til potentiel revolutionerende HIV-behandling

GSK har fået grønt lys fra de amerikanske lægemyndigheder, FDA, til selskabets mest lovende HIV-middel. Tilladelsen kan være indledningen til et paradigmeskifte inden for HIV-behandling, idet behandlingen reducerer antallet af lægemidler, patienterne behøver at tage.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier