MedWatch

NICE siger nej til Genmab-rival

Det britiske prioriteringsinstitut NICE vil ikke anbefale leukæmimidlet Imbruvica til britiske patienter, hvilket er godt nyt for Genmabs trængte Arzerra, som er ude i Storbritannien.

National Institute for Health and Care Excellence, NICE, vil ikke anbefale Janssen og AbbVies leukæmimiddel Imbruvica til behandling af britiske patienter.

Det skriver Reuters.

Det britiske medicinprioriteringsinstitut bestemmer, hvilke lægemidler der skal tages i brug af det britiske sundhedsvæsen, National Health Services, og her mener man ikke, at brug af Imbruvica er en effektiv udnyttelse af ressourcerne.

Imbruvica har en listepris på 55.954,50 britiske pund, hvilket svarer til lidt over en halv million kroner. Midlet er dog blevet tilbudt i Storbritannien med en uoplyst rabat, men det har altså ikke været nok til at overbevise NICE.

Janssen har udtalt, at man er ”ekstremt skuffet” over NICEs beslutning. Imbruvica er på markedet i 48 andre lande.

Nyheden er dog god for Genmab, der har det konkurrerende produkt Arzerra på markedet. Arzerras salg er trængt blandt andet på grund af konkurrence fra Imbruvica, men i Storbritannien slipper Genmab altså nu for rivalen. NICE godkendte allerede i slutningen af 2014 Arzerra til behandling af leukæmi i kombination med midlet Leukeran. Dengang gav GlaxoSmithKline – Genmabs daværende samarbejdspartner – også en klækkelig rabat på midlet. Hvor stor rabatten er, er dog blevet holdt fortroligt.

Udvidet Genmab-godkendelse giver luft til trængt produkt

NICE anbefaler Arzerra mod leukæmi

NICE siger nej til Arzerra-rival

Forsiden lige nu

Disse virksomheder får lov at dyrke cannabis i Danmark

Lægemiddelstyrelsen har offentliggjort navnene på det ene selskab, som indtil nu har fået tilladelse til at dyrke det såkaldte cannabismellemprodukt, der er en forarbejdet udgave af råproduktet. Derudover har 11 selskaber har fået tilladelse til at dyrke cannabis.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier