Den schweiziske medicinalkoncern Roche har fået godkendt sit kræftmiddel Gazyva af FDA til behandling af follikulært lymfom (FL). Det fremgår af en meddelelse fra koncernen.

FL er den hyppigste af non-Hodgkin-lymfomerne, som rammer omkring 1.200 danskere om året.

Godkendelsen af Gazyva, der indeholder det aktive stof obinutuzumab, gælder til patienter, der ikke responderer på rituximab eller som har fået tilbagefald efter behandling med rituximab. Rituximab er også et middel fra Roche, der sælges under navnet Rituxan i USA og MabThera i Europa.

Gazyva er allerede godkendt til behandling af kronisk lymfatisk leukæmi (CLL) på en række markeder og er derfor en væsentlig konkurrent til danske Genmabs middel Arzerra. Og med godkendelsen til FL er midlet nu et skridt foran Genmabs andet middel daratumumab, der i USA er godkendt som Darzalez til behandling mod knoglemarvskræft. Genmab afprøver nemlig også daratumumab som monoterapi til FL.

Roche har også indleveret en registreringsansøgning af Gazyvaro til FL til det europæiske lægemiddelagentur, EMA, og forventer en europæisk godkendelse til sommer.

  Roches Gazyva stråler i ny indikation

  Arzerra-rival får ny godkendelse  

  NICE skifter mening og anbefaler Gazyvaro