MedWatch

Genmab-rival godkendt af FDA

De amerikanske sundhedsmyndigheder har givet grønt lys til et kræftmiddel fra Roche i samme indikation, hvor Genmab også afprøver sit daratumumab.

Den schweiziske medicinalkoncern Roche har fået godkendt sit kræftmiddel Gazyva af FDA til behandling af follikulært lymfom (FL). Det fremgår af en meddelelse fra koncernen.

FL er den hyppigste af non-Hodgkin-lymfomerne, som rammer omkring 1.200 danskere om året.

Godkendelsen af Gazyva, der indeholder det aktive stof obinutuzumab, gælder til patienter, der ikke responderer på rituximab eller som har fået tilbagefald efter behandling med rituximab. Rituximab er også et middel fra Roche, der sælges under navnet Rituxan i USA og MabThera i Europa.

Gazyva er allerede godkendt til behandling af kronisk lymfatisk leukæmi (CLL) på en række markeder og er derfor en væsentlig konkurrent til danske Genmabs middel Arzerra. Og med godkendelsen til FL er midlet nu et skridt foran Genmabs andet middel daratumumab, der i USA er godkendt som Darzalez til behandling mod knoglemarvskræft. Genmab afprøver nemlig også daratumumab som monoterapi til FL.

Roche har også indleveret en registreringsansøgning af Gazyvaro til FL til det europæiske lægemiddelagentur, EMA, og forventer en europæisk godkendelse til sommer.

Roches Gazyva stråler i ny indikation

Arzerra-rival får ny godkendelse

NICE skifter mening og anbefaler Gazyvaro

Forsiden lige nu

Danske rehabselskaber flokkes til det tyske marked

De danske producenter af hjælpemidler søger i stigende grad vækst fra salg i Tyskland. Det gælder etablerede koncerner som Guldmann, der investerer i Tyskland på ny, såvel som de helt små opstartsvirksomheder, der tager deres første skridt på markedet.

Novo-ejet Coloplast-konkurrent nedjusterer

Den britiske medicoproducent Convatec, delvist ejet af Novo Holdings og en stor konkurrent til Coloplast, nedjuster forventningerne til året –det får aktien til at styrtdykke.

Biocare Copenhagen satser igen på USA

Den danske biotekvirksomhed Biocare Copenhagen genoptager nu planerne om ekspansion på det amerikanske marked, efter at Donald Trumps varslede planer om indgreb i det amerikanske sundhedssystem tilsyneladende ikke har fået den effekt, man frygtede de ville få.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier