MedWatch

Lif: Der er andre parametre end prisen

Industrien bør ikke betale hverken for lidt eller for meget til de offentlige forskere for kliniske forsøg, lyder det fra Lif som respons på Region Hovedstadens nye regler om overheadssats.

Pris er en væsentlig parameter, men ikke den eneste parameter, når medicinalindustrien vælger, hvor man skal placere sine kliniske forsøg. Sådan lyder det fra Lægemiddelindustriforeningen (Lif) ifølge Dagens Pharma, efter at Region Hovedstaden har meldt ud, at der skal betales 15 pct. af de penge, som en forsker modtager i forskningsbevillinger fra private virksomheder eller fonde, som såkaldt overhead, der skal dække et projekts udgifter til blandt andet husleje, varme, lønadministration og it-support.

"Udgangspunkter er, at når virksomhederne skal have foretaget forsøg, skal de betale en fair pris for at få gennemført disse forsøg. De skal betale det, det koster, hverken mere eller mindre. I et internationalt perspektiv er de interesserede i, at det er en konkurrencedygtig pris," siger chefkonsulent Jakob Bjerg Larsen fra Lif til Dagens Pharma.

Mens Rigshospitalet altså ligger på 15 pct., så ligger eksempelvis Odense Universitetshospital på 5 pct. Men her påpeger Jakob Bjerg Larsen, at pris selvfølgelig spiller ind på, hvor man i industrien lægger sine forsøg og hvilke centre,man arbejder med, men der er også kvalitet og output, og hvordan samarbejdet ellers er. Derudover ser Lif mere Region Hovedstadens nye regler som en intern omfordeling.

Huller i regionsbudget skal lukkes med forskningsmidler

Mindre frihed til forskerne på Riget

Forsiden lige nu

MedWatch-indeks: Endnu en tung uge for biotekaktierne

Nedturen ser ud til at fortsætte for de danske biotekaktier, som alle oplevede kursfald i uge 47. Novo Nordisk ender for en efterhånden sjælden gangs skyld på toppen i MedWatch-indekset, efter at have givet markedet tiltro til fremtiden på sin kapitalmarkedsdag.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier