Pris er en væsentlig parameter, men ikke den eneste parameter, når medicinalindustrien vælger, hvor man skal placere sine kliniske forsøg. Sådan lyder det fra Lægemiddelindustriforeningen (Lif) ifølge Dagens Pharma, efter at Region Hovedstaden har meldt ud, at der skal betales 15 pct. af de penge, som en forsker modtager i forskningsbevillinger fra private virksomheder eller fonde, som såkaldt overhead, der skal dække et projekts udgifter til blandt andet husleje, varme, lønadministration og it-support.

"Udgangspunkter er, at når virksomhederne skal have foretaget forsøg, skal de betale en fair pris for at få gennemført disse forsøg. De skal betale det, det koster, hverken mere eller mindre. I et internationalt perspektiv er de interesserede i, at det er en konkurrencedygtig pris," siger chefkonsulent Jakob Bjerg Larsen fra Lif til Dagens Pharma.

Mens Rigshospitalet altså ligger på 15 pct., så ligger eksempelvis Odense Universitetshospital på 5 pct. Men her påpeger Jakob Bjerg Larsen, at pris selvfølgelig spiller ind på, hvor man i industrien lægger sine forsøg og hvilke centre,man arbejder med, men der er også kvalitet og output, og hvordan samarbejdet ellers er. Derudover ser Lif mere Region Hovedstadens nye regler som en intern omfordeling.

  Huller i regionsbudget skal lukkes med forskningsmidler

  Mindre frihed til forskerne på Riget