MedWatch

FDA sætter stopper for smertemiddel-studie

De amerikanske sundhedsmyndigheder har valgt at stoppe et fase 3-studie med en smertestillende behandling, efter natriumkoncentrationen i blodet er steget hos flere patienter.

Et fase 3-studie med et smertestillende lægemiddel er blevet sat på pause af de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA. Det skriver FierceBiotech.

Det er det amerikanske biotekselskab Cara Therapeutics, der nu har fået stoppet udviklingen af dets lægemiddelkandidat CR845, som er et intravenøst opiod beregnet til at lette smerten hos postoperative patienter.

Afbrydelsen af studiet kommer efter, at fire patienter har udviklet hypernatriæmi, som får natriumkoncentrationen i blodet til at stige. Patienterne havde alle modtaget den højeste dosis af CR845. I en meddelelse fra selskabet påpeger man, at natriumniveauet hos alle fire patienter var nede på et normalt niveau igen inden for 24 timer efter doseringen.

"Vi arbejder tæt sammen med FDA om at gennemgå patientsikkerhedsdata og løse dette problem i rette tid," udtaler Derek Chalmer, adm. direktør hos Cara.

Caras aktier faldt op til 42 pct. på nyheden om det stoppede fase 3-studie.

Forsiden lige nu

Danmark får første bioteknotering siden 2010

For første gang siden Zealand Pharma gik på børsen i 2010, kommer der nu en dansk bioteknotering. Orphazyme har tirsdag indledt børsprocessen med den såkaldte intention-to-float til fondsbørsen.

Dommer bortkaster J&J-milliarddom

For anden gang på under en uge bliver en dom mod Johnson & Johnson i de såkaldte talkumsager nu omstødt. Denne gang handler det om en dom til 2,5 mia. kr.

Japansk medvind til dansk medicoopstart

Det danske opstartsselskab Medtrace har indgået et nyt samarbejde med et japansk industrikonglomorat, som skal hjælpe selskabet med den regulatoriske og kommercielle udvikling af hovedproduktet.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier