MedWatch

Sobi og Biogen tæt på godkendelse af blødermedicin

Blødermidlet Alprolix er nu så godt som klart til det europæiske marked. Dermed har selskaberne bag, det svenske medicinalselskab Swedish Orphan Biovitrum og dets amerikanske partner Biogen, fortsat et forspring i forhold til Novo Nordisk.

Det svenske medicinalselskab Swedish Orphan Biovitrum og selskabets amerikanske partner Biogen har fået en positiv anbefaling i Europa af lægemidlet Alprolix til behandling af blødersygdommen hæmofili B.

Det fremgår af en meddelelse.

De europæiske lægemiddelmyndigheder anbefaler EU-Kommissionen at give markedsføringstilladelse til Alprolix, der i givet fald bliver et af de første lægemidler til hæmofili B, der giver forlænget beskyttelse mod blødninger.

Novo Nordisk indsendte i januar registreringsansøgning til de europæiske myndigheder for sit langtidsvirkende faktor IX-produkt, nonacog beta pegol, til behandling af hæmofili B.

Stærkt Tecfidera-salg sikrer markant vækst i Biogen

Novo-direktør glad for produkt, men ærgerlig over forsinkelse

Novo-konkurrent fremviser nye bløderdata

Biogen sigter mod Europa med nyt blødermiddel

Forsiden lige nu

Milliontab tynger medicoselskabs egenkapital

Både 2015 og 2016 bød på markante milliontab i medicoselskabet Nanovi, og det har medført en negativ egenkapital på 8,4 mio. kr. og en gæld på små 13 mio. kr. Der er ikke meget der tyder på, at de økonomiske resultater er blevet bedre i 2017, men adm. direktør Jesper Boysen øjner lys for enden af tunnellen og er i fuld gang med at rejse flere penge.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier