MedWatch

Sobi og Biogen tæt på godkendelse af blødermedicin

Blødermidlet Alprolix er nu så godt som klart til det europæiske marked. Dermed har selskaberne bag, det svenske medicinalselskab Swedish Orphan Biovitrum og dets amerikanske partner Biogen, fortsat et forspring i forhold til Novo Nordisk.

Det svenske medicinalselskab Swedish Orphan Biovitrum og selskabets amerikanske partner Biogen har fået en positiv anbefaling i Europa af lægemidlet Alprolix til behandling af blødersygdommen hæmofili B.

Det fremgår af en meddelelse.

De europæiske lægemiddelmyndigheder anbefaler EU-Kommissionen at give markedsføringstilladelse til Alprolix, der i givet fald bliver et af de første lægemidler til hæmofili B, der giver forlænget beskyttelse mod blødninger.

Novo Nordisk indsendte i januar registreringsansøgning til de europæiske myndigheder for sit langtidsvirkende faktor IX-produkt, nonacog beta pegol, til behandling af hæmofili B.

Stærkt Tecfidera-salg sikrer markant vækst i Biogen

Novo-direktør glad for produkt, men ærgerlig over forsinkelse

Novo-konkurrent fremviser nye bløderdata

Biogen sigter mod Europa med nyt blødermiddel

Forsiden lige nu

EUHA-optakt: Det skal vi holde øje med

Når det i morgen går løs på høreapparatsmessen EUHA i Nürnberg, er det især værd at holde med selskabernes status på remote fine tuning-teknologier, genopladelige batterier og det kommende over the counter-marked i USA. De helt store produktlanceringer skal vi nok ikke forvente, vurderer analytiker.

Danske rehabselskaber flokkes til det tyske marked

De danske producenter af hjælpemidler søger i stigende grad vækst fra salg i Tyskland. Det gælder etablerede koncerner som Guldmann, der investerer i Tyskland på ny, såvel som de helt små opstartsvirksomheder, der tager deres første skridt på markedet.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier