MedWatch

Anklage: Kinesiske embedsmænd med i GSK-svindel

Embedsmænd i den kinesiske regering har angiveligt haft en finger med i spillet i sagen om stjålne forretningshemmeligheder fra det britiske medicinalselskab GlaxoSmithKline.

Fem personer, herunder to tidligere forskere hos GlaxoSmithKline, er blevet sigtet for sammensværgelse med henblik på blandt andet at stjæle forretningshemmeligheder fra det britiske medicinalselskab og hvidvaske penge. De stjålne informationer blev solgt, så de kunne bruges til at reproducere GSK-lægemidler og lægemiddelkandidater under udvikling, til konkurrenter i Kina, lyder anklagen blandt andet.

Nu peger føderale anklagere på, at embedsmænd i den kinesiske regering har været involveret i svindelnummeret, skriver BioSpace.com.

Ifølge mediet hævder anklageskriftet, at ukendte kinesiske embedsmænd har lavet aftaler under bordet med de anklagede forskere og deres forbundsfæller. Dog bemærker Inquirer, at de tiltalte ikke var sigtet for økonomisk spionage, som "kræver bevis for at embedsmænd var direkte involveret i kriminalitet."

Forsiden lige nu

MSD's Keytruda fejler i mavekræftstudie

Immunterapien Keytruda fra amerikanske Merck/MSD har ikke kunnet overgå kemoterapi i andenlinjebehandling af patienter med kræft i mave eller spiserør. Lægemidlet blev for få måneder siden godkendt i indikationen i tredje linje.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier