MedWatch

Anklage: Kinesiske embedsmænd med i GSK-svindel

Embedsmænd i den kinesiske regering har angiveligt haft en finger med i spillet i sagen om stjålne forretningshemmeligheder fra det britiske medicinalselskab GlaxoSmithKline.

Fem personer, herunder to tidligere forskere hos GlaxoSmithKline, er blevet sigtet for sammensværgelse med henblik på blandt andet at stjæle forretningshemmeligheder fra det britiske medicinalselskab og hvidvaske penge. De stjålne informationer blev solgt, så de kunne bruges til at reproducere GSK-lægemidler og lægemiddelkandidater under udvikling, til konkurrenter i Kina, lyder anklagen blandt andet.

Nu peger føderale anklagere på, at embedsmænd i den kinesiske regering har været involveret i svindelnummeret, skriver BioSpace.com.

Ifølge mediet hævder anklageskriftet, at ukendte kinesiske embedsmænd har lavet aftaler under bordet med de anklagede forskere og deres forbundsfæller. Dog bemærker Inquirer, at de tiltalte ikke var sigtet for økonomisk spionage, som "kræver bevis for at embedsmænd var direkte involveret i kriminalitet."

Forsiden lige nu

Novo-direktør: Det kan man ikke gøre meget bedre

Et amerikansk ekspertpanel under FDA stemte onsdag så godt som enstemmigt for en godkendelse af Novo Nordisks lægemiddelhåb semaglutid. Det vakte stor glæde i selskabets hovedkvarter, hvor forskningsdirektør Mads Krogsgaard Thomsen fulgte seancen med flere hundrede kolleger.

Sydbank: Eksperter ser semaglutid som den førende GLP-1-analog

Ifølge Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen var de eksperter, som onsdag aften anbefalede en amerikansk godkendelse af Novo Nordisks lægemiddelhåb semaglutid, meget tilfredse med både effekt- og hjertekardata på midlet. Han forventer en kursstigning fra morgenstunden og en godkendelse til december.

Amerikansk Novo-rival sætter sig selv til salg

Novo Nordisks nærmeste rival på det amerikanske marked for fedmebehandling sår tvivl om sin egen overlevelse og lægger blandt andet op til, at et salg eller en fusion kan komme på tale.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier