Nye salgstal for januar for Genmabs kræftmiddel Darzalex bekræfter ifølge Nordea produktets kæmpe potentiale. I januar realiserede Darzalex et industrielt salg på 26 mio. dollar mod 16,3 mio. dollar for hele fjerde kvartal sidste år, og ifølge Nordea udgør salget til industrien kun 85-90 pct. af Genmabs samlede forretning. Derfor vurderes det reelle salgstal for januar formentlig tættere på 30 mio. dollar.

Det skriver Børsen.

"Hvis den nuværende trækkraft fortsætter, selv uden vækst mellem månederne, vil Darzalex's salg i USA lande på 90 mio. dollar i første kvartal. Dette skal sammenlignes med Genmabs guidance for 2016, der lyder på et globalt salg på 250-300 mio. dollar, og igen skal det fremhæves, at de 90 mio. dollar er uden måned til måned-vækst, hvilket virker urealistisk," skriver Nordea i et analysenotat ifølge Børsens oplysninger.

Derfor venter storbanken, at Genmabs samlede salg af Darzalex i indeværende år vil lande på et markant højere niveau. Banken vurderer, at salget kan lande langt over 500-600 mio. dollar (4 mia. kr.), hvis væksten fra uge til uge blot lander på 3 pct. I øjeblikket er den på mere end 5 pct.

"Vores target price på 1075 kr. tilbyder i øjeblikket en upside på 40 pct., hvilket lader til at være ret konservativt på den korte bane," lyder det endvidere fra Nordea.

  Darzalex-salg skal holde hånden under Genmabs næste vinder

  Analytiker om Genmab: Lægemiddelhåb indfrier alle forventninger

  Flot start til Genmabs kræftmiddel i USA