Et par snublende trin på vejen for injektorpennen Auvi-Q har betydet, at Sanofi og PDL Biopharma nu trækker sig helt ud af produktet, der er udviklet af Kaleo Pharma. Det kommer som led i Sanofis forsøg på at slanke og strømline sin produktportefølje, som følge af en række regnskaber, der viser, at selskabet er udfordret på en række punkter. Det skriver FiercePharma.

Auvi-Q, der er en injektorpen til behandling af anafylaktisk chok, er ellers en af de få rigtige konkurrenter til Mylans altdominerende plads på markedet med selskabets EpiPen, og stod til at tage markedsandele. Men så rendte Sanofi ind i problemer med fejlbehæftede produkter og en massiv tilbagekaldelse, og Mylan fik muligheden for at kuppe markedet. Analytikere vurderede, at Mylan kunne få så meget som 95 pct. af handlen på området.

Den kamp er ikke en som Sanofi har brug for midt i en effektiviseringstid, og har meldt, at de nu trækker sig helt ud af foretagendet. Dermed ser eventyret ud til at være slut for Auvi-Qs udviklere, Kaleo Pharma. Kaleo skylder i forvejen 145 mio. dollars til PDL Biopharma, som var understøttet af royalties fra Auvi-Q, og de overvejer nu, om det er en opgave de magter at løfte selv.

  Sanofi har ventet tilbagegang i diabetesforretningen

  Sanofi henter ny koncerndirektør fra Gilead

  Sanofi melder franske fyringer