Amerikanske Merck har ifølge FiercePharma fået gode kort på hånden i selskabets konkurrence med Gilead Sciences på området for hepatitis C-behandling.

Sundhedsinformationsfirmaet Advera Health Analytics har kigget nærmere på bivirkningsprofilerne for Mercks Zepatier og Gileads Harvoni og Sovaldi, og det falder umiddelbart ud til Zepatiers fordel.

For mens Harvoni og Sovaldis indlægssedler har bekymrende bivirkninger såsom hjertestop og selvmordstanker, har Zepatier ikke de samme bivirkninger anført. Zepatier er mindre risikabel end Sovaldi ifølge Adveras rapport, men lægemidlets sikkerhed er samlet set på niveau med Harvoni.

Det er gode nyheder for Merck, der aggressivt prøver at positionere sig på markedet. Zepatier og Harvoni virker nemlig næsten lige godt ved behandling af personer i kliniske forsøg, der allerede havde gennemgået behandling, mens Harvoni var mere effektivt end Zepatier og Sovaldi hos patienter, som ikke tidligere havde været i behandling.

Merck fik godkendt Zepatier i USA i januer og satte prisen for et 12 ugers behandlingsregime til 54.600 dollars, hvilket er markant under Sovaldis listepris på 94.600 dollars.

  Merck-godkendelse er god nyhed for amerikanske betalere

  Grønt lys for flere hepatitis C-behandlinger

  Gileads superblockbuster får udvidet paletten

  Verdens bedst sælgende lægemiddel sikrer Gilead bundlinjehop på 50 pct.