Alt for få af de nye danske selskaber vælger at tage det lange træk og vokse sig store på danske hænder. Det er en af grundene til, at Vækstfonden nu vil bruge overskuddet på at hjælpe virksomheder til at komme op i den store liga, hvor der er en indtjening på 1 mia. eller over 1000 ansatte. 

I Dagbladet Børsen fortæller Vækstfondens direktør Christian Motzfeldt, at fonden skal bruge mere tid i de enkelte virksomheder. Det kommer blandt andet oven på meldinger om, at Danmark ikke har formået at skabe én eneste virksomheder, som har over 1000 ansatte i løbet af de seneste 20 år. Christian Motzfeldt opfordrer samtidig andre investorer til at holde ved.

"Vi ser et behov for, at danske investorer holder på virksomhederne lidt længere. Dels vil det hjælpe virksomhederne, sådan at de får tid til at slå rod her i landet, dels vil det generelt styrke økosystemet for opstartsvirksomheder," siger han.

Dermed vil Vækstfonden også hjælpe til med Erhvervs- og Vækstminister Troels Lund Poulsens ambition om, at Danmark skal hæve 32 virksomheder op til at have mindst 1000 ansatte inden 2020. Det er en ambition, som Christian Motzfeldt ser positivt på. Blandt andet peger han på selskaber som Genmab, Bavarian Nordic, Symphogen og Zealand Pharma som stærke kandidater.

  Motzfeldt fortsætter som direktør for Vækstfonden

  Vækstfondens direktør afviser kritik: "Det er et ligegyldigt regnestykke"

  Vækstudspil skal bringe business-engle på banen