MedWatch

Vækstfonden vil bruge overskud på at skabe flere store selskaber

Hos Vækstfonden har man besluttet at bruge overskuddet på at få flere virksomheder frem i den store liga. Blandt andet peger direktør Christian Motzfeldt på fire medicinalselskaber, som oplagte muligheder

Alt for få af de nye danske selskaber vælger at tage det lange træk og vokse sig store på danske hænder. Det er en af grundene til, at Vækstfonden nu vil bruge overskuddet på at hjælpe virksomheder til at komme op i den store liga, hvor der er en indtjening på 1 mia. eller over 1000 ansatte.

I Dagbladet Børsen fortæller Vækstfondens direktør Christian Motzfeldt, at fonden skal bruge mere tid i de enkelte virksomheder. Det kommer blandt andet oven på meldinger om, at Danmark ikke har formået at skabe én eneste virksomheder, som har over 1000 ansatte i løbet af de seneste 20 år. Christian Motzfeldt opfordrer samtidig andre investorer til at holde ved.

"Vi ser et behov for, at danske investorer holder på virksomhederne lidt længere. Dels vil det hjælpe virksomhederne, sådan at de får tid til at slå rod her i landet, dels vil det generelt styrke økosystemet for opstartsvirksomheder," siger han.

Dermed vil Vækstfonden også hjælpe til med Erhvervs- og Vækstminister Troels Lund Poulsens ambition om, at Danmark skal hæve 32 virksomheder op til at have mindst 1000 ansatte inden 2020. Det er en ambition, som Christian Motzfeldt ser positivt på. Blandt andet peger han på selskaber som Genmab, Bavarian Nordic, Symphogen og Zealand Pharma som stærke kandidater.

Motzfeldt fortsætter som direktør for Vækstfonden

Vækstfondens direktør afviser kritik: "Det er et ligegyldigt regnestykke"

Vækstudspil skal bringe business-engle på banen

Forsiden lige nu

Svensk Novo-selskab går tilbage på både top- og bundlinje

Både omsætning og indtjening er faldet i tredje kvartal for det svenske medicinalselskab Orexo, som Novo Holdings ejer en fjerdedel af. Selskabet styrer dog fortsat mod et nyt år med plus på bundlinjen, og der er lagt i ovnen til et endnu bedre 2018.

Johnson & Johnson indgår hepatitis-alliance

Den amerikanske medicinalkoncern Johnson & Johnson har indgået en samarbejdsaftale med et lille biotekselskab omkring hepatitis B og potentielt også en række andre infektionssygdomme.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier