MedWatch

Ny FDA-chef vil ikke træde på speederen

Obamas kandidat til topposten hos FDA klarede sig igennem strabadserne og kan nu tage fat på arbejdet. Det inkluderer dog ikke trykke speederen i bund, når det kommer til hurtigere godkendelser.

Det er ikke tid til at speede op for godkendelsesprocessen, så medicinalselskaberne hurtigere får svar på, om deres markedsføringsansøgninger for ny medicin kan godkendes eller ej.

Det siger den nyudnævnte direktør for den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, Robert Califf, i et telefoninterview med Bloomberg News.

Det amerikanske Senat stemte onsdag for at godkende præsident Barack Obamas nominerede til øverste chef for lægemiddelstyrelsen. Califf havde siden januar 2015 haft titel af vicekommissær i FDA, og før det var han direktør for universitetet Dukes kliniske forskningsinstitut.

Udnævnelsen kommer ifølge Bloomberg News på et tidspunkt, hvor nogle medlemmer af Kongressen har kritiseret FDA for at være for træg, når det kommer til godkendelsen af nye lægemidler. Det er dog ikke en kritik, som vækker gehør hos Califf.

"Vi er hurtigere end Europa, og at være først til markedet er primært et amerikansk fænomen. Jeg tror ikke, at tidsplanerne er det rette sted at fokusere lige nu," siger han i et telefon-interview med Bloomberg News.

Forsiden lige nu

Japansk medvind til dansk medicoopstart

Det danske opstartsselskab Medtrace har indgået et nyt samarbejde med et japansk industrikonglomorat, som skal hjælpe selskabet med den regulatoriske og kommercielle udvikling af hovedproduktet.

Biogen får også norsk nej til Spinraza

Prisen på lægemidlet Spinraza er urimelig høj, mener nu også den norske pendant til Medicinrådet, 'Beslutningsforum for nye metoder', der – ligesom Medicinrådet i Danmark – ikke vil anbefale midlet som standardbehandling.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier