MedWatch

Farma-direktører advarer: "Brexit" truer hele life science

55 farma-direktører danner nu fælles front mod en "Brexit" og advarer om, at en udmeldelse af EU kan trække tæppet væk under europæiske grundpiller, der understøtter hele life science-industrien.

Hvis Storbritannien melder sig ud af EU, kan det få omfattende betydning for hele life science-branchen. Derfor er 55 direktører fra industrien nu gået sammen om at advare mod et "Brexit". Det skriver Bloomberg.

Blandt andet peger de på, at det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA, der har hjemme i London, og en kommende domstol for farmaceutiske patenter højst sandsynligt bliver nødt til at flytte, hvis det ender med en udmeldelse af EU.

"Et exit fra EU vil ikke kun have negativ indflydelse på life science-branchen, men at ændre den nuværende ordning vil føre til forstyrrelser, omkostninger og betydelige lovgivningsmæssige byrder for et nyt godkendelsessystem. Det kunne også udgøre betydelige risici for tiltrækningskraft af indenlandske investeringer, og som beliggenhed for verdens førende talenter, som life science-industrien er afhængige af," skriver direktørerne blandt andet i brevet, der er blevet trykt onsdag i Financial Times. Medunderskriverne tæller blandt andet Patrick Soriot, adm. direktør for AstraZeneca, og Patrick Vallance, der står i spidsen for GlaxoSmithKlines R&D.

Globale farma-direktører advarer mod ”Brexit”

Moody's: Medicinindustrien i Europa kan ikke holde tempo

Forsiden lige nu

Her er Novo Nordisks strategi for fremtiden

Novo Nordisk har lagt en plan for den fremtidige vækst i de forskellige dele af sin forretning. Der vil både være fokus på den traditionelle kerneforretning og nye områder, og så har selskabet intensiveret sin jagt på mulige opkøb.

Allergan sagsøgt for at vildlede patentkontor

Endnu engang er amerikanske Allergan havnet i en patenttvist om blockbusteren Restasis. Denne gang handler det dog ikke om selskabets såkaldte ”indianer-finte”, men derimod om vildledning af det amerikanske patentkontor.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier