Anklagemyndigheden i Seoul har været på razzia på Novartis’ lokale kontorer i den sydkoreanske hovedstad. Det skriver blandt andre FiercePharma.

Formålet var at se efter beviser på påstande om bestikkelse af læger, og angiveligt har anklagemyndigheden beslaglagt dokumenter og regnskabsbøger under razziaen. Der er ikke fremsat nogle anklager nu, men en koreansk embedsmand har udtalt til koreanske medier, at razziaen er ”en del af en undersøgelse for at finde ud af, hvordan rabatterne er blevet tilbudt”. Ansatte på kontoret vil blive afhørt, når det konfiskerede materiale er blevet analyseret.

Novartis har meddelt FiercePharma via mail, at det er korrekt, at der har været en razzia, men at selskabet ikke har nogen kommentarer så længe undersøgelsen pågår.

Novartis havde også problemer i Japan i starten af 2014, hvor politiet i Tokyo ransagede den schweiziske medicinalkoncern kontorer i byen på grund af en mistanke om, at Novartis havde brugt manipulerede data til at promovere og reklamere for sit storsælgende blodtryksmiddel Diovan. Beskyldninger der viste sig at være rigtige.

Novartis’ farmachef, David Epstein, har gentagne gange undskyldt for skandalen, og der blev ryddet op i Japan og ansat nye chefer.

Men Novartis måtte også sidste år se al sin virksomhed i Japan suspenderet i 15 dage som straf fordi virksomheden ikke havde indrapporteret bivirkninger.

  Novartis anklages for at skjule bivirkninger

  Japansk raid hos Novartis  

  Novartis indrømmer klinisk ’fusk’ i Japan