MedWatch

Pfizer-pensionister risikerer skattesmæk efter giganthandel

Fusionen mellem Pfizer og Allergan til verdens største medicinalselskab risikerer at ramme Pfizers nuværende og pensionerede medarbejdere, der står til et skattesmæk.

Den store fusion mellem Pfizer og Allergan sidste år risikerer at få negative økonomiske konsekvenser for flere af Pfizers nuværende samt pensionerede medarbejdere. Det skriver FiercePharma.

Specielt for ældre pensionsister, der har holdt fat i sine aktier i årtier, kan fusionen gå hen og blive en dyr affære med en skatteregning helt op til syvcifrede beløb, estimerer den britiske avis The Day.

Rent teknisk er handlen mellem Pfizer og Allergan en omvendt fusion - en inversion - der giver amerikanske Pfizer mulighed for at have hovedkvarter i Irland, hvor man kan høste skattefordele. Det betyder, at det er Pfizers aktionærer, der handler deres aktier.

"Det bliver et skattemareridt," siger den pensionerede Pfizer-direktør Tom Althuis, der står til en skulle betale "en væsentlig bid", til The Day.

Avisen vurderer, at topchef Ian Read står til en skatteregning på 1 mio. dollars.

Pfizer får milliardsmæk fra Medicaid-sag

Pfizer: Fokuser nu på vores pipeline

Forsiden lige nu

MSD's Keytruda fejler i mavekræftstudie

Immunterapien Keytruda fra amerikanske Merck/MSD har ikke kunnet overgå kemoterapi i andenlinjebehandling af patienter med kræft i mave eller spiserør. Lægemidlet blev for få måneder siden godkendt i indikationen i tredje linje.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier