MedWatch

Pfizer-pensionister risikerer skattesmæk efter giganthandel

Fusionen mellem Pfizer og Allergan til verdens største medicinalselskab risikerer at ramme Pfizers nuværende og pensionerede medarbejdere, der står til et skattesmæk.

Den store fusion mellem Pfizer og Allergan sidste år risikerer at få negative økonomiske konsekvenser for flere af Pfizers nuværende samt pensionerede medarbejdere. Det skriver FiercePharma.

Specielt for ældre pensionsister, der har holdt fat i sine aktier i årtier, kan fusionen gå hen og blive en dyr affære med en skatteregning helt op til syvcifrede beløb, estimerer den britiske avis The Day.

Rent teknisk er handlen mellem Pfizer og Allergan en omvendt fusion - en inversion - der giver amerikanske Pfizer mulighed for at have hovedkvarter i Irland, hvor man kan høste skattefordele. Det betyder, at det er Pfizers aktionærer, der handler deres aktier.

"Det bliver et skattemareridt," siger den pensionerede Pfizer-direktør Tom Althuis, der står til en skulle betale "en væsentlig bid", til The Day.

Avisen vurderer, at topchef Ian Read står til en skatteregning på 1 mio. dollars.

Pfizer får milliardsmæk fra Medicaid-sag

Pfizer: Fokuser nu på vores pipeline

Forsiden lige nu

Novo-direktør: Det kan man ikke gøre meget bedre

Et amerikansk ekspertpanel under FDA stemte onsdag så godt som enstemmigt for en godkendelse af Novo Nordisks lægemiddelhåb semaglutid. Det vakte stor glæde i selskabets hovedkvarter, hvor forskningsdirektør Mads Krogsgaard Thomsen fulgte seancen med flere hundrede kolleger.

Sydbank: Eksperter ser semaglutid som den førende GLP-1-analog

Ifølge Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen var de eksperter, som onsdag aften anbefalede en amerikansk godkendelse af Novo Nordisks lægemiddelhåb semaglutid, meget tilfredse med både effekt- og hjertekardata på midlet. Han forventer en kursstigning fra morgenstunden og en godkendelse til december.

Amerikansk Novo-rival sætter sig selv til salg

Novo Nordisks nærmeste rival på det amerikanske marked for fedmebehandling sår tvivl om sin egen overlevelse og lægger blandt andet op til, at et salg eller en fusion kan komme på tale.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier