MedWatch

Amerikansk biotekselskab scorer breakthrough-status på smertemiddel

Et amerikansk biotekselskab har fået de amerikanske sundhedsmyndigheders særlige breakthrough-status på et smertemiddel, der i øjeblikket er i fase 3.

Det amerikanske biotekselskab Trevena har fået de amerikanske sundhedsmyndigheders, FDA, særlige breakthrough-status, der fremskynder udviklingen og gennemgangen af en eventuel registreringsansøgning.

Ifølge Biospace.com er den regulatoriske genvej givet til lægemiddelkandidaten TRV130, der er intravenøs oliceridine - en ikke opoid smertebehandling. Trevena har i øjeblikket TRV130 i fase 3. I fase 2 viste lægemiddelkandidaten sig at være en hurtig og kraftfuld smertestillende medicin med færre bivirkninger end opider.

"Der er et presserende behov for nyt smertestillende, der giver stærk smertelindring med øget sikkerhed og tolerabilitet. Vi tror, at denne status vil anerkende vores lovende fase 2-data for oliceridine, som viste opmuntrerende differentiering i forhold til morfin," udtalerMaxine Gowen, adm. direktør hos Trevena.

Forsiden lige nu

Svensk Novo-selskab går tilbage på både top- og bundlinje

Både omsætning og indtjening er faldet i tredje kvartal for det svenske medicinalselskab Orexo, som Novo Holdings ejer en fjerdedel af. Selskabet styrer dog fortsat mod et nyt år med plus på bundlinjen, og der er lagt i ovnen til et endnu bedre 2018.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier