MedWatch

Amerikansk biotekselskab scorer breakthrough-status på smertemiddel

Et amerikansk biotekselskab har fået de amerikanske sundhedsmyndigheders særlige breakthrough-status på et smertemiddel, der i øjeblikket er i fase 3.

Det amerikanske biotekselskab Trevena har fået de amerikanske sundhedsmyndigheders, FDA, særlige breakthrough-status, der fremskynder udviklingen og gennemgangen af en eventuel registreringsansøgning.

Ifølge Biospace.com er den regulatoriske genvej givet til lægemiddelkandidaten TRV130, der er intravenøs oliceridine - en ikke opoid smertebehandling. Trevena har i øjeblikket TRV130 i fase 3. I fase 2 viste lægemiddelkandidaten sig at være en hurtig og kraftfuld smertestillende medicin med færre bivirkninger end opider.

"Der er et presserende behov for nyt smertestillende, der giver stærk smertelindring med øget sikkerhed og tolerabilitet. Vi tror, at denne status vil anerkende vores lovende fase 2-data for oliceridine, som viste opmuntrerende differentiering i forhold til morfin," udtalerMaxine Gowen, adm. direktør hos Trevena.

Forsiden lige nu

ABG: Konkurrenter kan have skabt uro om Darzalex-prognose

Problemer er fortsat for Genmab-aktien i kølvandet på hæmatologikonferencen ASH i denne uge, primært på baggrund af stærke data fra en CAR-T-celleterapi mod knoglemarvskræft. Aktien har torsdag eftermiddag mistet mere end 14 pct. af sine værdi i forhold til inden konferencen.

Novos nye partner har fokus på neurologiske sygdomme

Novo Nordisk har netop indgået en mulig milliardaftale med et belgisk selskab om et eksperimentel lægemiddel mod diabetes og NASH. Men biotekselskabets arbejde har ellers mere berøring med sygdomsområder, som to andre danske selskaber fokuserer på.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier