MedWatch

ALK dropper med små 2 pct. ved børsstart

Markedet reagerer mildt negativt ved børsåbningen dagen efter fyringen af Jens Bager.

Allergivirksomheden Alk-Abelló falder ved børsåbningen tirsdag morgen, hvor aktien dropper med næsten 2 pct. 954 kr.

Det sker i kølvandet af, at allergikoncernen mandag eftermiddag efter børsens lukketid oplyste, at selskabets administrerende direktør, Jens Bager, fratrådte sin stilling med øjeblikkelig virkning fra 22. februar 2016. Bestyrelsesformanden, Steen Riisgaard, skal fungere som direktør, indtil en afløser er fundet. Han oplyste mandag, at processen med at finde en ny direktør er sat i gang.

"Vi leder meget bredt - og internationalt. Vi skal finde en, der har de kommercielle kompetencer i orden, som kan lede os globalt. Jeg forventer, at det kommer til at tage mellem fire og seks måneder at få en ny direktør på plads," sagde Steen Riisgaard til Ritzau Finans.

Det er desuden kun små 14 dage siden, at virksomheden fremlagde et regnskab, der viste, at selskabet forventer en organisk vækst på 10 pct. i basisforretningen i 2016.

ALK-formand: Umiddelbart lyder det også unfair, men vi skal se på virksomhedens tarv

ALK-Abelló fyrer topchef

ALK-topchef ser frem til 2016

Forsiden lige nu

ABG: Konkurrenter kan have skabt uro om Darzalex-prognose

Problemer er fortsat for Genmab-aktien i kølvandet på hæmatologikonferencen ASH i denne uge, primært på baggrund af stærke data fra en CAR-T-celleterapi mod knoglemarvskræft. Aktien har torsdag eftermiddag mistet mere end 14 pct. af sine værdi i forhold til inden konferencen.

Novos nye partner har fokus på neurologiske sygdomme

Novo Nordisk har netop indgået en mulig milliardaftale med et belgisk selskab om et eksperimentel lægemiddel mod diabetes og NASH. Men biotekselskabets arbejde har ellers mere berøring med sygdomsområder, som to andre danske selskaber fokuserer på.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier